RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MOTSTANDER: – Den offentlige kommunikasjonen er for dårlig og jeg syns det er deilig å kjøre bil, sier Cecilie Siljeholt (25) fra Homansbyen.
MOTSTANDER: – Den offentlige kommunikasjonen er for dårlig og jeg syns det er deilig å kjøre bil, sier Cecilie Siljeholt (25) fra Homansbyen. Foto: FOTO: CARINA ALICE BREDESEN

Bor i byen og vil kjøre bil

Det er bilfri dag i Oslo sentrum. Folk fra utkanten av Oslo og de som pendler vil ha bilfritt sentrum, mens jenta fra sentrum vil helst kjøre bil.

STORTORGET: 22. september er den årlige datoen for et bilfritt Oslo sentrum. Det hele er en del av den europeiske mobilitetsuka. Så lenge det blir bedre kollektivtilbud og fortsatt holdes åpnet for varetransport og utrykningskjøretøy, så syns de fleste dittOslo.no snakket at et bilfritt sentrum er en god idé.

Del på Facebook

– Jeg har unger, så det er praktisk med bil. Men akkurat i sentrum er det mye kaos og der hadde det vært fint om det var bilfritt, sier Kenneth Anker Nilsen (38) fra Ekeberg.

Trikk rett hjemmefra

Også en dame på 73 som ikke vil si navnet sitt hadde tatt turen til sentrum torsdag formiddag fra Bekkelaget.

– Kommunikasjonen i Oslo er blitt fantastisk. Jeg kan ta trikk rett hjemmefra til Majorstuen eller Rikshospitalet, sier 73-åringen. Hun har bil, men bruker den sjelden, spesielt når hun skal til eller gjennom sentrum.

– Jeg er absolutt enig i at et bilfritt sentrum er en god idé, sier hun.

Oslopolitikerne vil ta steget til Grønland og ha bilfri gågate der.

– Ikke bra nok

Cecilie Siljeholt (25) bor i Homansbyen. Hun har bil selv og ønsker ikke et bilfritt sentrum.

– Jeg syns det er deilig å bruke bilen, og den offentlige kommunikasjonen er ikke bra nok til at det er et reelt alternativ, sier 25-åringen.

LES OGSÅ: Beboerne på Grønland vil ikke ha bilfri gågate.

Per-Kristian Overvik (40) fra Nordstrand syns større deler av sentrum bør være bilfritt.

– Men ikke 100 prosent. Det er jeg ikke for. Litt mer enn nå hadde vært fint, sier han.

Bedre for fotgjengere

Det er mange som bruker sentrum av Oslo som ikke bor der. Eirik Bredesen (42) fra Nittedal er en av disse.

– At deler av sentrum er bilfritt holder. Det bør være noen ferdselsårer for trafikk gjennom byen, sier han. Bredesen syns området ved Oslo S og ved Rådhuset kunne vært helt fritt for privatbiltrafikk.

Øystein Kristiansen (56) pendler til arbeid i Oslo sentrum fra Råde i Østfold.

– For meg hadde det vært veldig fint med et bilfritt sentrum, sier Kristiansen. Han skulle ønske fotgjengere i Oslo hadde bedre vilkår.

– Jeg har ikke noe imot sykkelfelt, men det må også være plass til fotgjengere. Nå må vi se oss for fra alle kanter, sier Råde-karen.

Mindre kaos

Aslam Mohammad (59) fra Prinsdal har vært taxisjåfør i Oslo i 25 år. Han er opptatt av at folk som ikke er så mobile selv, må komme seg til lege og jobb – også i sentrum.

– Da må jeg kjøre dem helt fram, sier Mohammad. Taxisjåføren er imidlertid veldig for at sentrum skal stenges for privatbilister.

– Det er mye kaos i trafikken i sentrum, og det hadde vært fint om kun varetransport, taxi, kollektivtransport og utrykningskjøretøy kunne kjøre her, sier han.

– Det hadde også vært mer miljøvennlig, smiler Mohammad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere