RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bor med kakerlakker


Anne-Lise Henriksen har ikke plass til alle hjelpeapparatene som skal hjelpe yngstedatteren med å utvilke seg. ALLE FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Anne-Lise Henriksen har ikke plass til alle hjelpeapparatene som skal hjelpe yngstedatteren med å utvilke seg. ALLE FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Verken mugg, kakerlakker eller larver er god nok grunn til at Anne-Lise Henriksen og hennes syke barn får bytte leilighet.

Tøyen: - Da jeg flytta inn her sommeren 2006 lurte jeg på om jeg hadde kommet til en okkupert nedrivningsgård, sier Anne-Lise Henriksen.

Sammen med sine fem barn har hun bodd i den kommunale boligen på 70 kvadratmeter i Tøyengata i snart tre år.

- Vi fikk tildelt kommunal bolig fordi datteren min var utsatt for trusler og vold og ikke lenger kunne fortsette å bo der vi bodde, forklarer Henriksen.

Selv er hun 100 prosent ufør. Eldstesønnen har en medfødt alvorlig leddsykdom, sønnen på elleve har astma og yngstedatteren på ett år har Downs syndrom.

Mugg på soverommet

- Da vi flytta inn, pussa jeg opp her og la ny laminat på gulvene. Under oppussinga fant jeg blant annet kakerlakker, sier Henriksen.

Etter vinteren 2007 kontakta hun Boligbygg for å si ifra om fukt og mugg på soverommet der hun sover sammen med sine to yngste sønner og nå også yngstedatteren.

- Alt som ble gjort var at det kom noen som bytta ut ovnen fra 800 til 1000 kilowatt. Det gikk fort dårligere og dårligere med han som hadde astma. I tillegg til at han også har massse allergier for burot, frukt, nøtter og lignende, har han nå utviklet allergi mot muggsopp, husstøv og midd. Nå reagerer han ikke lenger på astmamedisinen Ventoline, forteller Henriksen fortvila og viser til legeuttalelser der bekymringen for familiens bomiljø er stor.

Fikk avslag

- I sommer fant datteren min larver på badet og kjøkkenet. I tillegg har jeg funnet kakerlakker på kjøkkenet og rødbrune biller på vaskerommet. Når jeg lager grøt til jentungen titter jeg lenge på hvetemelet for å sjekke at det ikke kommer noe i maten, sier Henriksen som denne gangen fikk en nabo til å ringe Boligbygg. Det kom ingen respons.

Les også: -Ikke grunn nok

To ganger har hun søkt Gamle Oslo boligkontor om å få bytte bolig. Begge gangene har hun fått avslag.

- Nå har også minstejenta utvikla astma. Ettersom hun har Downs syndrom, har fysioterapeuten anbefalt stimuleringshjelpemidler som treningsmatte, terapiball og justerbar benk slik at hun kan få daglig trening hjemme, men jeg har ikke plass til dette i leiligheten. Likevel fikk jeg beskjed i mitt andre avslag fra boligkontoret om at det ikke foreligger dokumentasjon på at familien har speiselle behov som har betydning for bosituasjonen eller medisinske problemer som er tungveiende nok i forhold til andre søkere, sier Henriksen som synes det virker som at boligkontoret ikke har lest alle legeerlæringene og uttalelsene fra barnevernet, leger og fysioterapeut som hun har lagt ved i sin søknad.

- Da vi fikk avslaget i posten begynte barna mine å gråte og det samme gjorde jeg. Jeg ringte til boligkontoret som sa jeg kunne forsøke å henge opp en lapp der de holder til, men jeg vet at naboen min som har gjort det har venta i tre år. Hvor lang tid skal det ta før datteren min skal få lov til å utvikle seg? undrer den fortvilte fembarnsmora.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere