RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bor sammen med 22 latviere


Huseier Kjell Noordin Flottorp mener Arbeidstilsynet svartmaler de latviske arbeidernes bosituasjon her i Oppsalveien. FOTO: Øystein Dahl Johansen
Huseier Kjell Noordin Flottorp mener Arbeidstilsynet svartmaler de latviske arbeidernes bosituasjon her i Oppsalveien. FOTO: Øystein Dahl Johansen
Kjell Noordin Flottorp bor sammen med 22 latviere i huset sitt på Oppsal. Én av latvierne bor i et garderobeskap.

OPPSAL: I følge dn.no karakteriserer Arbeidstilsynet forholdene som uverdig menneskebehandling, sosial dumping av verste sort og en grov undergraving av vårt velferdssamfunn.

Huseier Kjell Noordin Flottorp på sin side er ikke enig.

– Jeg tror latvierne føler at de har det bra der. De fleste av dem er jo her for å jobbe intensivt før de reiser hjem til kone og barn. Da er det viktig for dem at de bor billig, sier han til Dagens Næringsliv.

Han peker på at Oslo kommune selv leier ut leiligheter helt ned til ti kvadratmeter, så han kan ikke se problemet når han leier ut til drøyt 20 latviere som får 12-13 kvadratmeter hver.

Én av latvierne bor i et garderobeskap – men Flottorp synes etter alt å dømme det er greit, og karakteriserer det som et «romslig garderobeskap».

Latvierne betaler i følge dn.no 2000 kroner måneden for å bo i huset i Oppsalveien.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere