*Nettavisen* Nyheter.

Bør stenge for villparkering av trailere

På folkemøtet på Ellingsrud for to uker siden, ble det krevd at det må skje noe straks med trailerparkeringen i området. I oktober skal det være et møte mellom politiet og Bymiljøetaten.

ELLINGSRUD: Folkemøtet, eller nærmiljøkonferransen som Ellingsrud Velforening betegnet det, hadde et klart budskap til politikere, politi og Bymiljøetaten: Trailerparkeringen på utfartsparkeringsplassen ved Mariholtveien og langs Karolinerveien må opphøre! Her er det snakk om boligmiljø og trafikksikkerhet.

Les saken fra folkemøtet på Ellingsrud her: – Trailerne må bort fra bomiljøet!

– Blir tatt opp i oktober

– Saken blir tatt opp i oktober på et møte mellom politiet og Bymiljøetaten, forteller seniorrådgiver Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

– Her vil det i første omgang bli snakk om strakstiltak.

Og med det er det først og fremst snakk om eventuelt parkeringsforbud for trailere langs Karolinerveien og på utfartsparkeringsplassen.

Les også: Trailere tar skifolkets P-plasser

Ikke så fort gjort

– Her er det nok ikke snakk om en straksløsning, sier Ola Elvestuen.

– For blir det parkeringsforbud ett sted, flyttes problemet til et annet. Det er akkurat som en ballong – klemmer man den sammen på ett sted, buler den ut på et annet.

– Jeg har vært på Ellingsrud og sett på forholdene. Det er vel ikke selve utfartsparkeringsplassen som er det største problemet. Her er det mye plass. Men tilførselsveiene er ikke egnet for trailerparkering.

Store og små plasser

Det Elvestuen ser for seg, er en stor, tilrettelagt trailerparkeringsplass både nord og sør for byen.

– Så får vi se om det kan la seg gjøre å få til en mindre plass på Alnabruterminalen hvor mange av bilene skal innom. Men alt dette er statens ansvar.

Samferdselsbyråden sier han gjerne ville ha redegjort for saken på folkemøtet.

– Men jeg var ikke invitert. Jeg visste ikke engang at det skulle være et slikt møte, sier Ola Elvestuen til Lokalavisen Groruddalen.

Det første som imidlertid vil skje, er at politiet og Bymiljøetaten skal diskutere saken. Kan det bli snakk om å endre skiltingen på parkeringsplassen? Det håper i alle fall nærmiljøet som ser for seg et parkeringsforbud for trailere som en snarlig løsning.

Den bør komme før vinteren når problemene er størst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag