*Nettavisen* Nyheter.

Bordell på 30 kvadrat

En mann leide 30 kvadratmeter med fire prostituerte. ILLUSTRASJONSFOTO

En 28 år gammel mann fra Sinsen leide ut en ettroms leilighet til fire prostituerte, mens han selv bodde på kjøkkenet.

SINSEN/OSLO TINGRETT: Det var fra 18. april til 1. juni 2007 at den nå 28 år gamle mannen leide ut stua i leiligheten sin på Sinsen til fire kvinner. Kvinnene, som var prostituerte fra Bulgaria, bodde i perioden i stua hvor de også betjente sine kunder.

Ti kunder i helgen

Leiligheten er en ettroms på rundt 30 kvadratmeter. 28-åringen bodde i perioden på kjøkkenet som er på rundt sju kvadratmeter. For å komme til kjøkkenet måtte mannen gå gjennom stua hvor den ene kvinnen har forklart at hun i helgene hadde opp til ti kunder.

Grov uaktsomhet

Mannen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalen da saken nylig var oppe i Oslo tingrett.

Retten fant det hevet over enhver tvil at mannen leide ut til kvinnene, men fant at mannen i første del av perioden ikke visste at kvinnene drev prostitusjon fra leiligheten.

Retten mener mannen, som etter et par dager forsto at kvinnene var prostituerte, utviste grov uaktsomhet ved at han ikke undersøkte dette nærmere. Tiltalte hevdet at han på dette tidspunktet ikke forsto at besøkene i leiligheten var kunder som var der for å kjøpe seksuelle tjenester.

Dette skal mannen ha fått kjennskap til de siste to til tre ukene før han ble arrestert 1. juni. Mannen skal da blant annet ha krevd høyere leie av kvinnene.

Har allerede sonet

Oslo tingrett mener at det på grunn av allmennpreventive hensyn må reageres strengt ved utleie av lokaler hvor det drives prostitusjon.

28-åringen ble derfor dømt til fengsel i 45 dager. Mannen har sittet 98 dager i varetekt og straffen er derfor allerede sonet.

I tillegg blir de 9 000 kronene mannen tjente på å leie ut leilgheten til de fire kvinnene inndratt fordi pengene stammer fra en straffbar handling.

Annonsebilag