*Nettavisen* Nyheter.

Bordtennis-boom på Kjelsås

Kjelsås bordtennisklubb er i kraftig vekst. Stadig flere talenter tar turen innom den flotte bordtennissalen i Bjølsenhallen.

Sandaker: Vi har Norges beste bordtennishall og fått til et bedre samarbeid med skolene i området. Og så er jo nybegynnerne så heldige at de blir undervist av en landslagstrener, smiler Jan Berner.
Eksil-svensken jobber 50% for landslaget og 50% i Kjelsås BTK, og har tatt tak for å øke rekrutteringen til klubben. Målet er å bygge opp en stor barne- og ungdomsgruppe.
Bordtennis er en stor verdensidrett og har et høyt potensiale her på Kjelsås. Folk vet bare ikke at de har en flott bordtennishall rett over butikken, forklarer Berner.

Åpen for alle


KBTK har eksistert i over 30 år, men veteranene har vært mest aktive de siste årene. I oktober startet satsingen som skal senke snittalderen betraktelig i klubben.
Vi vil samarbeide enda mer med skoler og SFO. De kan komme hit å få undervisning under eller etter skoletid. Problemet har vært at skolene har vært lite villige, bordtennis blir fortsatt sett på som en kjelleraktivitet, mener Berner.
Den dyktige treneren har imidlertid fått innpass i skolene på Kjelsås og på Ullevål, og rekrutteringen til nybegynnerpartiene på bordtennisskolen som startet opp etter jul er nesten fulltegnet.
Klubben er åpen for alle, men den målgruppen jeg jobber mest mot er fra 8-12 år. På bordtennisskolen har vi flest elever mellom 10 og 14 år, forteller han.

Helt dilla


Adeleine Bjelland (10), Selma Ahlsand (10), Tiril Fjell (11) og Louise B. Jensen (10) er blant elevene som forsøker bordtennis for første gang.
Jeg visste ikke at det var så gøy før jeg prøvde for første gang. Jeg var aldri interessert i bordtennis før Jan Berner kom til skolen. Mamma meldte meg på skolen i siste liten, forteller Adeleine entusiastisk.
Kvartetten har såvidt forsøkt seg på sporten i friminuttene på Kjelsås skole, men der er det trangt om plassen. I Bjølsenhallen står ni bord til ungdommenes disposisjon, hvorav tre er tilgjengelige for hvem som helst som stikker innom hallen med racket og ball.
Vi har bare to bordtennisbord, og vår klasse har fått helt dilla så det er innmari lang kø i skolegården. Men, de beste på skolen er ikke her, så de slår vi når vi har gått her en stund, avslutter Louise.
PS! Har du lyst til å spille bordtennis i KBTK, kan du ta turen til Bjølsenhallen hver dag etter klokka fire, eller ta kontakt med jan.bernerbordtennis.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag