*Nettavisen* Nyheter.

Borettslag kjøpte naboen

Ny drakt: Murbygget i Disenveien 31 ser betraktelig mye bedre ut nå i regi av de nye eierne.

Egentlig skulle det bygges to nye blokker i Disenveien 31. Men det ville ikke naboborettslaget, som nå har kjøpt tomten.

DISEN: For en tid tilbake lanserte daværende eier av Disenveien 31 planer om to nye blokker på tomten.

Hele 24 nye leiligheter, med parkeringsanlegg i kjelleren, skulle erstatte det gamle, slitte murbygget som sto på tomten fra før, som blant annet tidligere har fungert som butikk. Naboene protesterte mot utbyggingsplanene, og bydelens miljø, plan- og samferdselskomité synes heller ikke forslaget var noen god idé.

Nå blir det likevel ikke nye boligblokker i Disenveien 31. Naboborettslaget har nemlig kjøpt tomten med eksisterende bygg, og borettslaget har helt andre planer for området.

Det er fire leiligheter på toppen av eksisterende bygg fra før, og de skal vi selge. I tillegg skal vi leie ut førsteetasjen, til bl.a. kafé, kan styreleder i Disen Borettslag, Elisabeth Frøberg, fortelle.

Vi fikk tilbud om å kjøpe gården fra forrige eier, og forslaget fikk flertall på ekstraordinær generalforsamling, sier Frøberg, og legger til at eiendommen engang også var borettslagets, men ble solgt for flere tiår siden.

Bygget blir nå oppgradert, og vi skal også leie ut resterende lokalene til seriøse bedrifter.

Vi håper da at fra å være "utbyggingstruet", med alle de ulemper for miljøet det kunne medført, kan vi nå gjøre om området til et sosialt treffsted for nærmiljøet og andre, sier Frøberg.

Nordre Aker Budstikke kjenner til at prisen for bygget var rundt 9 millioner kroner, og at det i denne summen ligger at selger for egen regning pusser opp bygget for rundt 1,7 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.