Borettslaget som lurer pressen

Kristin Halvorsen snakket til naboene sine om hvordan hun får hjelp av vaktmesteren.

Kristin Halvorsen snakket til naboene sine om hvordan hun får hjelp av vaktmesteren. Foto: Foto:Kaja Stabursvik

Valdresgata borettslag på Grünerløkka fyller 30 år. I helgen var det fest med historisk byvandring, tale fra beboer Kristin Halvorsen, og konkurranser med signerte originaltegninger fra Knut Nærum som premie.

Borettslagets folk koste seg i det triste været med glade taler.

Både folk og drikke sprudlet.

GRÜNERLØKKA: Sprekere og mer vitalt enn noensinne, feiret Valdresgata borettslag seg selv med en kjempefest for beboerne lørdag ettermiddag. I år er det 30 år siden første beboer flyttet inn, og det skulle ikke gå ubemerket hen.

Partyteltene rommet alle de fremmøtte beboerne som kom for å feire og kose seg med gode naboer.

Flott vaktmester

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har selv bodd i Valdresgata siden 1989, og holdt for anledningen en tale der hun benyttet anledningen til å skryte uhemmet av borettslaget, dets beboere, og ikke minst vaktmesteren.

– Dette er et sprekt borettslag med et godt rykte. De som har vært i styrene har gjort en kjempejobb, og det er jeg evig takknemmelig for, sa Kristin Halvorsen som ønsket å rette en spesiell takk til stedets vaktmester.

– I tillegg til å gjøre alt en vaktmester skal gjøre, har jeg også fått litt ekstra hjelp av vaktmesteren vår. En dag var det fullt av pressefolk som ventet på meg utenfor døra mi om morgenen, og da kom vaktmesteren og advarte meg, hvorpå han gikk ut til pressen og ba dem trekke tilbake og vente utenfor porten.

– Jeg lurte meg ut bakveien og sprang over plenen, og da pressen hadde stått og ventet i en time, tenkte han det var best å informere pressen om at jeg hadde dratt, fortalte Halvorsen.

Lav fraflytting

Ikke bare Halvorsen hadde lovord å komme med. Så godt som alle beboerne avisen pratet med hadde bare positive ting å si om borettslaget som beskrives som et trygt borettslag som klarer å kombinere flere generasjoner, og der folk passer på hverandre.

Halvorsen kunne fortelle at én gang hadde hun lurt på om hun skulle flytte.

– Det var et bilde i VG angående mine eventuelle flytteplaner, og da opplevde jeg noen snurte naboer som kommernterte; «Har ikke du flytta’a?», sa Halvorsen med et smil om munnen og påpekte at dette er ikke et borettslag man flytter fra.

Det er altfor trivelig til det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag