RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Borettslaget vurderer å saksøke

Borettslagets advokat mener avtalene er urimelige. Hvis ikke mastene fjernes til høsten vurderes søksmål mot DNK og Telenor.

OSLO: – Både Telenor og DNK mener det er streke begrensninger i oppsigelsen og bare hvis man kan dokumenter at man har behov for arealet antenne opptar. Vi mener dette er en rimelig streng tolkning og en felle for intetanende borettslag uten juridisk ekspertise, mener Terje Sjøvold som er advokat hos Obos og representerer borettslaget.

Ikke aksept for plager

Telenor mener de har en ensidig opsjon på forlengelse av avtalen i fem år (se egen sak)

– Selv om Telenor skulle ha dekning for den ensidige opsjonen mener vi dette er en urimelig kontrakt som ikke er balansert mellom rettigheter og plikter. Telenor betinger rett til å okkupere annen manns eiendom. Hvis borettslaget er bastet og bundet er det en urimelig avtale som rammes avtalelovens §36 om urimelige avtaler, sier Sjøvold

Han er ikke imponert over motpartens respons på de plager beboerne i borettslaget mener å ha som følge av stråling fra mastene.

– Vi har hatt flere møter med DNK og syns holdningene deres til plagene som oppleves er steile. Selv om målingene er innenfor grenseverdiene er det et faktum at enkelte mennesker er overfølsomme. Borettslaget oppgave er å gi folk en plass å bo, og når enkelte opplever plager har borettslaget er problem. Det har vært vanskelig å få aksept for dette. Telenor og DNK ser ikke den siden av saken, sier Sjøvold.

Rettslige skritt

Borettslaget forholder seg nå til at leieavtalen er sagt opp og utløper til høsten.

– Vi forventer at antennene blir fjernet, men slik det ser ut nå vil verken DNK eller Telenor gjøre noe. Dersom de ikke gir seg vil vi vurdere rettslige skritt, sier Sjøvold.

Terje Sjøvold kjenner til andre saker hvor grunneiere har hatt problemer med å bli kvitt antenner, men han kjenner ikke til om slike saker har vært prøvd rettslig før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere