*Nettavisen* Nyheter.

Borgar er Norges beste elleveåring i bordtennis

TALENTFULL: Borgar Haug er ranket som Norges beste elleveåring. Foto: Foto: Knut Øydna

Borgar Haug begynte med bordtennis for fire år siden. I dag er han et av de største bordtennnistalentene i landet og ranket som nummer én i sin aldersgruppe.

Klikk på bildet for å forstørre.

MEDALJEGROSSIST: Borgar Haug har vunnet 18 turneringer i år. Foto: Foto: Knut Øydna

Klikk på bildet for å forstørre.

BYTTET KLUBB: Borgar Haug byttet fra Hauketo til Fokus BSK for å kunne satse for fullt på bordtennis. Foto: Foto: Knut Øydna

MANGLERUD: – Det startet opp en ny bordtennisklubb på Hauketo i 2010 og jeg bestemte meg for å prøve det ut. Jeg ble hektet på bordtennis fra første serve, sier Haug.

Byttet klubb

Det tok tid før ikke lang tid før bordtennistalentet ble god, og i fjor byttet han klubb til Fokus for å satse for fullt.

– Jeg følte at dette er noe jeg kan bli skikkelig god i. Fokus kunne tilby mer trening og tøffere matching, derfor valgte jeg å bytte klubb, sier Haug.

LES OGSÅ: Noah er hekta på bordtennis

Fokus bordtennisklubb er den største talentfabrikken når det kommer til å utvikle de beste bordtennisspillerne i Norge. Borgar trener nå opp til syv ganger i uken og reiser hver dag fra Prinsdal til Manglerud for å trene.

– Det blir mye trening, opp til 20 timer i uka på det meste. I tillegg kommer turneringer og treningsleirer utenom, så mesteparten av fritiden går til bordtennis. Det er det som skal til for å bli god og jeg er villig til å gjøre en innsats for å klare det.

Treningsleir i Kina

Fokus BTK har for lengst oppdaget talentet, og Borgar har blitt invitert med på treningsleir til Kina i sommer.

– Kina er den dominerende nasjonen i bordtennis på verdensbasis akkurat nå. De trener veldig mye og med masse kvalitet på treninger. Jeg gleder meg til å spille mot dem, det kommer til å bli lærerikt, sier Haug.

Alle treningstimene foran bordtennisbordet har gitt resultater. Så langt denne sesongen har han vunnet 18 turneringer, mange mot langt eldre spillere.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatene. Jeg har vunnet mange turneringer i Norge, men også vunnet utenlands i Sverige. I tillegg har jeg blitt tatt ut på landslaget for kadetter. Det har vært en god sesong så langt, nå håper jeg å ta nye steg fremover, sier Haug.

Vil kjempe i toppen

Trener Eirik Ansnes tror unggutten kan nå langt i fremtiden.

– Borgar er allerede veldig god og har vist at han kan hevde seg mot utøvere både fra Norge og utlandet. Han er et prosjekt for fremtiden som vi tror kan bli veldig god, og han trener allerede med eliteutøverne i klubben. Han har alle forutsetninger for å bli en god seniorspiller, sier Ansnes.

Borgar Haug mangler i hvertfall ikke ambisjoner når det kommer til visjoner om fremtiden som bordtennisspiller.

– Jeg tror og håper at jeg kan bli blant de beste i Europa,det er min målsetning. Hvis jeg klarer det, så skal jeg kanskje klare å gi kineserne tøff motstand, men det er mye trening som gjenstår før jeg er på det nivået, sier Haug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag