*Nettavisen* Nyheter.

Borgen blir miljøbygg

Bygget er klart. Erling Storm gleder seg til tirsdagens åpning og å vise frem bygget til byens innbyggere. Foto: Vidar Bakken

Tirsdag 4. desember, klokken 14.00, tenner Fabian Stang julegranen og åpner Vinderenborgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hektisk på Billies kitchen før åpningen. Foto: Vidar Bakken

VINDEREN: For fire år siden lå Erling Storm på sykehuset med ødelagt rygg da han fikk beskjed om at praktbygget hans sto i brann. Nå kan han rakrygget presentere Vinderenborgen.

Les også: Storbrann på Vinderen

Se bildeserie fra brannen

Energiklasse A

– Vi har klart å få til et miljøvennlig bygg i energiklasse A, hvor det stilles svært strenge krav. Det er vi veldig fornøyde med, innleder Storm om bygget som blir selve sentrumsbygget på Vinderen.

16 energibrønner til både oppvarming og kjøling. Bygget er spesielt godt isolert. Energistyrte gardiner på yttervinduer. Behovsstyrt ventilasjon og belysning. Dette er noen av elementene som gir energiklasse A.

Leiekontrakter er nå klare og leietakerne er i full gang med å sette i stand lokalene. Erling Storm tar oss med på visningsrunde og hilser på leietakerne med oppmuntrende ord.

Les også: Fabian la ned grunnstenen for Vinderenborgen

Vanskelig Vinmonopol

– Jeg er litt misfornøyd med at vi ikke fikk til en avtale med Vinmonopolet. Vi hadde en avtale om at de skulle inn i første etasje ut mot Holmenveien. Alt ble tegnet ut i samarbeid med våre arkitekter. Men, Vinmonopolet mente at det ble for dyrt å leie. De ville heller ha utsalg i underetasjen ut mot Borgenveien. På nytt satte vi i gang med arkitekter for å tilpasse utsalg, lager og logistikk. Vi brukte godt over en halv million på dette, sier Storm.

- Så kom det en ny kjedesjef. Han ville ikke gå videre med prosjektet og alt stoppet opp. Selv om vi hadde en intensjonsavtale kan vi ikke tvinge noen til å leie av oss. Nå er vi glade for at SATS kommer i underetasjen på 1300 m2. For å si det litt muntert, det er bedre å gå på Sats enn å gå på polet..

– Veldig spennende

I første etasje kommer Baker Hansen med uteservering på begge sider av bygget. Mot T-banesiden kommer DNB Eiendom og DNB Bank. På andre siden holder VITA Apotek og Billies kitschen til. Oppover i bygget kommer en rekke kontorer med ulik næringsvirksomhet. Blant disse er Vinderentannlegene.

– Baker Hansen blir mye større enn vanlig med egen kjøkkendel. De har også søkt om skjenkerett. Så får vi et helt nytt matkonsept med Billies kitschen. Det er veldig spennende, sier Storm mens vi går på det nye granittfortauet med varmekabler.

– Vi måtte også prosjektere hele kryssløsningen her, og til vår forundring den offentlige delen av fortauet. Det har kostet oss mye, men nå ser jeg bare frem til åpningen, sier Storm, som stolt peker på en rekke gode detaljer i bygget.

Les også: En del av Vinderens sjel

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.