RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Borgerlig flertall på Nordstrand


Skal forhandle: Sigbjørn Odden (H) og Ulf Stigen (FrP) kan begge bli den neste BU-lederen i Bydel Nordstrand. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Skal forhandle: Sigbjørn Odden (H) og Ulf Stigen (FrP) kan begge bli den neste BU-lederen i Bydel Nordstrand. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Foreløpige tall viser at Høyre og Fremskrittspartiet har sikret seg flertall i Bydel Nordstrand.

Nordstrand: De foreløpige tallene som var tilgjengelig da Nordstrands Blad gikk i trykken viser at Høyre får fem mandater mens Fremskrittspartiet får tre mandater i Nordstrand bydelsutvalg. Arbeiderpartiet får trolig fire mandater, SV en, Venstre en og KrF en mandat i bydelsutvalget. Arbeiderpartiet beholder de fire mandater som de har hatt i forrige periode, men de røde er svekket da SV går fra tre til kun én mandat. Det ligger dermed an til at de borgerlige får en flertallsposisjon og blir de som skal forhandle om BU-ledervervet.

Godt fornøyd

Jeg ser at vi har gjort et godt valg. Det er en liten nedgang siden forrige kommunevalg, men en kraftig oppgang fra stortingsvalget så jeg er fornøyd. Det er også hyggelig å se at vi har hatt en jevn oppslutning innenfor bydelens ulike kretser, sier Høyres førstekandidat på Nordstrand, Sigbjørn Odden (H). Odden har tre perioder bak seg i bydelsutvalget.

Godt utgangspunkt

Foreløpig ser det ut til at vi får fem mandater og i så fall er vi det største partiet. Det er selvsagt et godt utgangspunkt for oss, sier Odden, men han vil nødig forskuttere at han dermed blir BU-leder.

Jeg er selvsagt forberedt på å ta en slik rolle, stiller man som førstekandidat må man jo gjøre seg noen tanker rundt det, men nå skal vi ha forhandlinger om de ulike stillingene. Jeg må snakke med mitt parti og vi må forhandle med de andre partiene så ingenting er sikkert der, sier Odden.

Bredt samarbeid

For de neste fire årene påpeker Odden at det viktigste blir at de lokale partiene samarbeider om å få balanse i økonomien.

En utfordring blir at politikerne står samlet i forhold til administrasjonen. Hvis alle avgjørelser har marginale flertall og partiene spriker, gir det et dårlig signal. Vi må synliggjøre at bydelen blir politikerstyrt, sier høyrepolitikeren og legger til at det er nødvendig å få en vurdering av kriteriesystemet hvis bydelens økonomi skal komme i balanse.

De grep vi kan gjøre innenfor de rammene vi har, er ikke tilstrekkelig for å løse de problemene våre. Dette må vi nå frem til bystyret med og da er det viktig at alle lokalpolitikerne står i samlet tropp, avslutter Odden.

Håpet på fire

Frp lokalt har gjort det bedre enn i byen generelt så slik sett må vi være fornøyd med valgkampen vår. Det er positivt at det har vært flere valgdebatter enn tidligere, og jeg håper at det bare blir mer av dette. Men målet vårt var fire mandater så helt fornøyd er vi ikke, sier Frps førstekandidat på Nordstrand, Ulf Stigen. Stigen har to perioder bak seg i bydelsutvalget, de siste fire som BU-leder. Stigen er også fornøyd med at partiet har hatt jevn oppslutning i bydelens ni kretser.

Vi har hatt en oppslutning på mellom 16 og 20 prosent i alle kretsene. Det er et jevnere resultat enn mange av de andre partiene, sier Stigen og bekrefter at Frp vil gå inn i forhandlinger med Høyre med forslag om at Stigen får BU-ledervervet.

Stå samlet

Stigen mener i likhet med Odden at det er viktig å samarbeide med de andre partiene.

Vi ønsker ikke å gå inn i et samarbeid med Høyre og låse de andre partiene ute. Valgresultatene er dessuten såpass ulike i bydelens kretser at det ville være uriktig ovenfor velgerne. Jeg synes at nettopp det tverrpolitiske samarbeidet er noe jeg har klart i den perioden jeg har vært leder og det ønsker jeg å fortsette med, sier den sittende BU-lederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere