Bortført mann har kommet til rette

Politiet assistert av blant andre Norske Redningshunder gjennomførte torsdag søk ved Hauketo, etter en mann som onsdag kveld skal ha blitt utsatt for grov vold og deretter kjørt bort i en bil.

Politiet assistert av blant andre Norske Redningshunder gjennomførte torsdag søk ved Hauketo, etter en mann som onsdag kveld skal ha blitt utsatt for grov vold og deretter kjørt bort i en bil. Foto: Freddie Larsen (NTB scanpix)

Mannen som har vært savnet etter en voldsepisode i Oslo onsdag, har kommet til rette.

19.09.15 13:53

Mannen er skadd, men skadene er ikke livstruende, opplyser politiet i Oslo.

– Mannen behandles på sykehus. Politiet vil avhøre ham når dette lar seg gjøre, sier politiinspektør Vegar Munthe Ommedal ved Seksjon for organisert kriminalitet.

Politiet satte i gang en større aksjon etter meldinger fra vitner like etter klokka 19 onsdag kveld.

En svart BMW X5 skal ha kommet kjørende med en mann og en lys kvinne. Bilen stoppet ved Liakollveien 26 på Holmlia, og mannen som nå er savnet, kom ut av bilen og snakket med en annen mann.

Situasjonen eskalerte, og flere kom til. Så ble mannen fra bilen slått i hodet med et jernrør, og det ble hørt et smell, ifølge vitnene. Vitner har sagt at de så i alt fire menn på stedet.

Etter voldshandlingene ble mannen lagt inn i BMW-en og kjørt vekk, opplyste politiet på en pressekonferanse torsdag kveld.

Bilen ble senere funnet av politiet ved Øvre Prinsdalsvei.

Mannen som ble meldt savnet, og som nå er funnet, er i midten av 40-årene og har bakgrunn fra Irak. Han har permanent oppholdstillatelse i Norge.

En kvinne ble siktet i forbindelse med saken. Hun er nå løslatt. Politiet fortsetter etterforskningen for å finne ut hva som skjedde med mannen og for å finne mulige gjerningspersoner, opplyser Munthe Ommedal i en pressemelding.

Les også: Mann i 40-årene utsatt for grov vold og bortført i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.