RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bortskjemt på Katta


«Cecil de Volanges» spilles av Frida Nikø som blir angrepet av kost og mask-folket. Foto: Anne Marie Huck Quaye
«Cecil de Volanges» spilles av Frida Nikø som blir angrepet av kost og mask-folket. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Kattateateret lover kjærlighet, intriger, lidenskap og drama i forestillingen «Farlige Forbindelser», som har premiere mandag.

ULLEVÅLSVEIEN: Det er helt i begynnelsen av intensivuka da Lokalavisen møter en produktiv gjeng på Oslo Katedralskole. Mens andre har vinterferie, er rundt 50 folk i full sving i samtlige av skolens etasjer.

– Vi har holdt på siden april i fjor, sier teatersjef Hjalmar Kolsaker. Ingen tvil om at mye fremdeles gjenstår, nøyaktig en uke før premieren på det klassiske dramaet «Farlige Forbindelser», basert på brevromanen fra av Choderlos De Laclos fra 1782. I dag er det full session i kost og mask avdelingen som står på programmet, etterfulgt av flere prøver da, såklart.

LES OGSÅ MER PÅ : Kattateatrets hjemmeside

Dopa øyne?

– Se litt dopa ut med øynene, sier en travel sminkør Andrea Dalgård til skuespiller Elise Øygarden. Håret blir høyt og høyere, og sminken stadig mer teatralsk.

– Jeg spiller Volanges, en halvnevrotisk dame, sier Elise.

Datteren, Cecil de Volanges eller Frida Nikø, sitter litt lenger bort på sminkeraden av skuespillere, og forteller at det er gøy å spille offer.

– Cecil er veldig ung og uskyldig, også er jeg offeret eller byttet i stykket, sier Frida med tre par hender som går løs på hårmanken med hårspray og papiljotter.

Intriger og lidenskap

Fra den mer stilistiske og realistiske oppsetningen av fjorårets «Kirsebærhagen» av Tchekov, loves det i år et mer eksperimentelt scenebilde.

– Det har litt med økonomi å gjøre, innrømmer regissør Christoffer Lossius, som debuterer som «Kattateater-regissør».

Han lover alle et riktg ordentlig drama om en bortskjemt, manipulerende overklasse.

– Det handler om en manipulerende mann som på veien i intrigemakeriet uventet finner kjærligheten, og dreper den, sier Christoffer om teateroppsetningen basert på Christopher Hamtons sceneversjon, men også Stephen Frears filmatisering fra 1988 med blant andre John Malcovich, Uma Thurman og Michelle Pfeiffer i rollene.

Ta turen til Ullevålsveien 31, mandag 1.mars og ut uka klokka 19.00. Forestillingene spilles 14.00 og 19.00 i helgen.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere