Botanisk hage åpner for fullt igjen

Botanisk hage åpner som normalt igjen tirsdag 21. mai. Denne uken har hagen vært stengt seks timer mer enn normalt per dag, etter store problemer med menneskeavføring i parken.

Botanisk hage åpner som normalt igjen tirsdag 21. mai. Denne uken har hagen vært stengt seks timer mer enn normalt per dag, etter store problemer med menneskeavføring i parken. Foto: Arkivfoto

Tirsdag førstkommende blir det normale åpningstider i Botanisk hage, etter at kommunen lover bedring i renholdet.

TØYEN: Det var forrige uke at Naturhistorisk museum så seg nødt til å stenge Botanisk Hage i deler av åpningstiden, på grunn av store problemer med menneskeavføring i parken.

Men fra og med tirsdag førstkommende åpner dørene igjen klokka 07 om morgenen og holder åpent fram til klokka 21. I helgene er tilsvarende åpningstider 10-21.

LES OGSÅ: Botanisk hage stenger på grunn av menneskeavføring

– Meget glade

– Vi er meget glade for at kommunen og politiet vil ta tak i forholdene rundt Botanisk hage, slik at vi igjen kan gi byens befolkning det tilbudet vi ønsker, sier museumsdirektør ved Naturhistorisk Museum, Arne Bjørlykke.

For de siste dagene har museet vært i dialog med kommunen, og løsningen er nå at både vakthold og renhold rundt og i parken skal intensiveres.

– Vi håper de varslede tiltakene vil virke etter hensikten for å løse de akutte forholdene med camping i Monrads gate. Tiltakene på mellomlang sikt ser vi som en del av oppgraderingen av Tøyen, en prosess som NHM ivrer for og er en naturlig del av, sier Bjørlykke.

Viktig å holde åpnet

Han legger til at NHM naturligvis vil følge nøye effekten av tiltakene som iverksettes, og være innstilt på dialog med kommunen om eventuelle nødvendige justeringer.

Også byråd Ola Elvestuen (V) er fornøyd med at åpningstidene nå går tilbake til normalen.

– Botanisk hage er et flott sted og det er viktig at åpningstilbudet opprettholdes. Vi har i samarbeid med Universitetet i Oslo (UiO) og Naturhistorisk museum kommet fram til tiltak som gjør at Botanisk hage kan gjeninnføre vanlige åpningstider, sier byråd for miljø og samferdsel, sier han.

LES OGSÅ: Romfolket ble ikke hørt

Forbudt å sove ute

I bystyret onsdag vedtok imidlertid et flertall at det nå skal bli forbudt å sove utendørs på gater, plasser og under bruer i tettbebygde strøk i Oslo. Fra før er det forbudt å sove utendørs i parker og på grøntarealer.

Det er opp til politiet å overholde disse vedtakene, men i en pressemelding skriver Oslo politidistrikt at det ikke blir noen endring i vedtekstendring før Politidirektoratet har tatt stilling til saken.

LES OGSÅ: KRONIKK: «Det er feigt å ikke totalforby tigging»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.