Bøtelagt for fiske i Maridalsvannet

Det er ikke tillatt å fiske i Maridalsvannet.

Det er ikke tillatt å fiske i Maridalsvannet. Foto: Illustrasjonsfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Kjendisfiskerne Lars og Lars får 9500 kroner i bot, men vil drikkevannsrestriksjonene til livs.

MARIDALEN: Lars Lenth og Lars Nilssen har flere ganger utfordret loven, og nå har deres 17 dager lange fisketur i Maridalsvannet ført til bot. Ifølge Dagbladet har Lenth fått en bot på 6000 kroner, mens den medsammensvorne Håvard Stubø, som var med de første dagene, må betale 3500 kroner for å ha «fisket i Maridalsvannet 21. juni 2010 med flue fra land».

– Jeg synes det er urimelig at jeg får en sånn bot. Det blir for dumt å si at fiske forurenser når det er så mye annen aktivitet rundt vannet. Linn Skåber har jo til og med svømt rundt i vannet der, sier Stubø til Dagbladet, med henvisning til TV-serien «Hjerte til Hjerte – Spelet».

LES OGSÅ: Lyst på en dukkert?

– Maridalsvannet, og mange andre vann og innsjøer i Osloområdet kunne vært flotte fiskesteder. Her har de et av Europas mest moderne renseanlegg, og så er det ikke lov å fiske her. Det er helt tullete, sier Lars Nilssen til Dagbladet.

Nilsen, som selv ikke ble bøtelagt fordi han filmet opptrinnet, skriver på bloggen larsoglars.no:

«Vi har selvsagt ikke gitt oss med dette. Vi vil finne på nye stunts, innspill og undersøkelser for å få opphevet det ulogiske, gammeldagse og inkonsekvente fiskeforbudet i 24 av hovedstadens nærvann.»

LES OGSÅ: Mye drikkevann i Akerselva

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.