RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Botsen kan bli studentboliger


Bygg studentboliger: Det gamle botsfengselet på Grønland egner seg godt til noen hundre nye studentboliger, mener Tom Erlend Skaug i Gamle Oslo Høyre. FOTO: LARS ROAR RUD
Bygg studentboliger: Det gamle botsfengselet på Grønland egner seg godt til noen hundre nye studentboliger, mener Tom Erlend Skaug i Gamle Oslo Høyre. FOTO: LARS ROAR RUD
Gamle Oslo Høyre vil bygge om botsfengselet på Grønland til studentboliger. – En god idé, mener Tom Erlend Skaug (H).

GRØNLAND: Lederen i Høyre-laget akter å stå hardt på for at ideen skal bli realisert. Lokallaget har jobbet lenge med saken og har nå sendt innspillet til byrådsavdelingen for byutvkling. De jobber nå med en plan for bygging av nye studentboliger.

Studentboliger

Derfor øyner Skaug gode sjanser for at ideen kan bli til virkelighet. Samtlige partier i Oslo bystyre, unntatt Frp, ønsker at Botsfengselet på Grønland flyttes ut. Arealet er på størrelse med Aker brygge. Nybakt lokallagsleder i Gamle Oslo Høyre, Tom Erlend Skaug, synes det er genialt å bygge studentboliger.

– Dette er jo indrefileten på Tøyen og Grønland. Da fengselet ble bygget lå det utenfor sentrum. Nå må folk innse at det blir en del av Oslo sentrum. Området har potensial til å bli brukt til bedre formål enn fengsel. Studentboliger er en god idé, mener Skaug.

Høyrepolitikeren peker på at Oslo trenger sårt å bygge flere slike.

– Nå ved skolestart er det cirka 3.000 som venter på plass. Det er behov for noen tusen nye boliger i Oslo. Noen hundre av dem kan godt ligge her, sier han.

Han ser gode argumenter som taler for at Botsen skal huse studenter framfor fanger. Bydel Gamle Oslo er idag ikke noen typisk student-bydel. Det ønsker Skaug å gjøre noe med.

– Det er viktig at vi får flere studenter til bydelen. Det gir et viktig tilskudd til det mangfoldet som fins her. Studentene er ei gruppe som gjør seg veldig synlig. De er aktive og bidrar i lags- og foreningsarbeid. For næringslivet vil det være positivt at studentene kommer hit, sier han.

– Dette er en god bydel å bo i. Vi vil gjerne at de bosetter seg her etter studiene også, føyer Skaug til.

Flere muligheter

Lokallaget ser for seg at området også kan romme flere funksjoner, i tilegg til studentboliger.

– Etter moderne standard er ikke disse lokalene lenger spesielt godt egnet som fengsel. Da må vi tenke nytt. Kan hende studentboliger lar seg kombinere med et moderne kinoanlegg, øvingslokaler for band. Det fins mange småskala kulturtilbud som kan passe inn. Tomta har potensial for flere aktører, sier Skaug.

Byrådet er i dialog med staten om flytting av fengselet. Ifølge Skaug er justisminister Knut Storberget skeptisk.

– Han bør jo uansett lytte til det store flertallet som er i bystyret om denne saken. Det bør være et sterkt signal. Nå har vi jobbet lenge med å få fengselet ut av byen. Da synes jeg dette kan være startskuddet til diskusjonen om hva området skal brukes til i fremtiden, sier han.

Ikke bare politikerne er opptatt av fremtidig bruk av Botsen, påpeker lokallagslederen.

– Dette er noe folk er opptatt av. Mange ønsker at det skal skje noe her, sier Skaug.

Han trekker frem siloen på Kuba som et godt forbilde for hvordan gammel bygningsmasse kan brukes til nye formål.

– På Kuba ble det veldig flotte studentboliger som er blitt populære. Jeg tror også studentboliger på fengselstomta kan bli populært, sier han.

– Men Høyre stemte imot studentboliger, da SV la frem forslag i bystyret?

– Lokalpartiene har gjennom lengre tid gjort en jobb for å gjøre moderpartiene i bystyret oppmerksom på de mulighetene som ligger i Botsen-tomta. Det er vi nå i ferd med å lykkes med. For Gamle Oslo Høyre har dette lenge vært en kampsak. Det er mulig timingen er bedre nå, siden byrådet arbeider med en plan på bygging av nye studentboliger. Det forslaget skal være klart om kort tid, opplyser Skaug.

– Dette bør være en spennende utfordring for et arkitektkontor, avrunder han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere