*Nettavisen* Nyheter.

Botsparken er sikret

Ståle Sørensen, leder i Gamle Oslo Venstre, slår tilbake mot SVs Akthar Chaudry i diskusjonen rundt Botsparken.

Tøyen: SVs Akthar Chaudry har hele tiden visst at det har vært reguleringsplaner knyttet til Botsparken. Disse har eksistert i 20 år, sier Ståle Sørensen.
SV kunne lagt inn forslag om endringer av disse planene, noe de ikke har gjort.
Videre forteller Sørensen at varetekstutbyggingen ble påklaget av Venstre, og at det i samarbeid med politiet er opprettet en erstatning for Botsparken i det samme området.
Politiet har stilt en del av sin tomt ved Politihuset til disposisjon. Denne tomten skal tilsvare det grøntarealet som var i Botsparken, sier Sørensen.
Det som i dag er politiets bilpark og parkering, vil bli gjort om til park med vannspeil og skulpturer.
Den nye parken, og opprettholdelse av den gamle stien mellom arresten og politihuset, er en av forutsetningene for byggingen, informerer Sørensen.
Alt vil påkostes av politiet, og den nye parken vil ikke føre til noen utlegg for kommunen.
Pålegg
De hundre nye varetektscellene som bygges i den lille parken, er et pålegg fra den Internasjonale torturkommisjonen. Norge har fått kritikk for å bruke glattceller og isolasjon i for utstrakt grad Det skal derfor være et klart skille mellom varetekt og fengsel.
Det er forskjell mellom fengsel og varetekt. Disse cellene er til oppbevaring av mennesker som ennå ikke har fått noen dom, sier Sørensen.
Det er også lagt ned spesielle krav til hvordan lys og luft forholdene i disse cellene skal være.
Skjønner frustrasjonen
Jeg skjønner selvsagt folks frustrasjon rundt denne saken, det aller beste hadde jo vært om vi både kunne beholdt den "gamle Botsparken" og i tillegg det nye arealet som er stilt til disposisjon, sier Sørensen
Sørensen sier at alle strekker seg langt i denne saken, og ønsker som alle beboerne i bydelene å verne om de grønne lungene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.