RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lena Boysen Hillestad fra Holmenkollen Sportsklubb ble vinner av Kongepokalen i 4-spann sprint.
Lena Boysen Hillestad fra Holmenkollen Sportsklubb ble vinner av Kongepokalen i 4-spann sprint. Foto: FOTO: PRIVAT

Boysen vant historisk Kongepokal

Lena Boysen Hillestad fra Holmenkollen Sportsklubb ble vinner av Kongepokalen i 4-spann sprint. - Det var viktig for meg å innfri, sier hun.

HADELAND/HOLMENKOLLEN: Lena Boysen Hillestad har en merittliste som er smått utrolig. Før Norgesmesterskapet sto hun med 18 VM gull, 15  EM gull, 23 NM gull og tre Kongepokaler i Nordisk stil pulk 1 hund i 1991, 6-spann slede i 1995 og 2003. Etter NM i helgen kan hun sette en ny Kongepokal på peishyllen etter at hun vant 4-spann slede med hundene Gullgutten, Pulka, Turboprinsen, Buff og Turboprinsen.

Og dette var første gang Kongepokalen var satt opp i 4-spann sprint, og dette satt ekstra press på den meriterte hundekjøreren.

- 4-spann er "min klasse", så det ble veldig viktig for meg å innfri. Siden april 2012 har fokuset vært dette løpet. Jeg har spist og sovet mindre enn vanlig i det siste. Før start anså jeg at det var 10 farlige konkurrenter og noen outsidere. Siden jeg har vunnet mye så er det alltid mange som ønsker å slå meg, sier Boysen.

LES OSGÅ: Lena Boysen Hillestad vant EM gull nummer 15

Fikk ikke sove

Det snødde mye dagene før start og på løpsdagen blåste det i tillegg. Siden hun har veldig raske hunder foretrekker hun raske harde spor.

- Jeg trener lengre distanser enn gjennomsnittet, og fikk betalt for det. Så etter første dag ledet jeg med 15 sekunder, forteller Boysen.

Men natten ble ikke helt som Boysen hadde forestilt seg, uten at det fikk innvirkninger på løpet dagen etter.

- Jeg sov ikke den natten, og det var ikke noe særlig at starten ble utsatt en time på grunn av vind. Men det gikk supert og vi økte ledelsen. Gullgutten, Pulka, Turboprinsen og Buff løp supert, sier hun.

Fortsatt motivert

Selv om hun har vunnet det som er av medaljer, er hun fortsatt sulten på mer.

- Jeg synes det er gøy å være ute med hundene, og veldig gøy å prestere. Må innrømme at det er mest morsomt den første turen, når jeg må gjøre samme turen to ganger til, sier Boysen som bruker svært mye tid på å trene.

- Det går masse tid. Jeg dropper aldri en treningstur, og har mange rare "overtroiske" saker og ting jeg forholder meg til. Det er mye motivasjon i å holde seg på toppen, når andre jager rett bak.

Og at andre hundekjørere puster henne i nakken gjør at hun er ekstra på høgget.

- Jeg må også innrømme at jeg føler mye press, og det er ikke alltid like gøy. Det var litt for mye av det i helga. Det er så lett å tape masse tid når man har med dyr å gjøre. Hadde de enda kunnet snakke, sier hun og fortsetter:

- Vi må bare prøve å lese og forstå de, og gjøre de riktige valgene hele tiden.

Går for nytt VM gull

Nå blir ikke det mye pause før det arrangeres VM i North Pole i Alaska.

- Jeg deltar i 4-spann med høye ambisjoner. Reiser 21. februar, og kommer hjem 13. mars. Pappa blir med som "handler", sier Lena Boysen Hillesta.

PS: Karoline C Øksnevad fra Husebyskogen(Norsk TK) ble nummer 16, Erik Øksnevad (bror) ble nummer 27. Faren Svein Øksnevad vant snørekjøring 2 hunder veteran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere