RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bør få navnet Sæterstranden

Badeplassen på den tidligere kull- og vedbolagstomta kan bli hetende "Sæterstranden". Navnevalget taes på neste møte i bydelsutvalget.

Nordstrand: I forbindelse med etableringen av den kommunale badeplassen ved Mosseveien i fjor sommer, ble det reist spørsmål om navnsetting av eiendommen.

Her i Nordstrands Blad avholdt vi en navnekonkurranse i fjor høst, og valget falt på "Kullstranda". Bydel Nordstrand har nå overtatt stafettpinnen, i og med at det er bydelsutvalget som, i følge loven, skal ta den endelige avgjørelsen i navnesaker.

Gammelt navn

Bydelsdirektør Brynhild Hovde har gjort en vurdering rundt valg av badeplassens navn. Hun ser ingen grunn til å endre det allerede eksisterende "Sæterstranden".

I følge utskrift fra grunnbok, matrikkelkort fra 1858 og kartmateriale fra 1894 og 1924, er "Sæterstranden" navnet på dette gårds- og bruksnummeret. Dette er verifisert gjennom kontakt med Eiendoms- og byfornyelsesetaten som er hjemmelshaver på eiendommen, samt Plan- og bygningsetaten, forteller Hovde.

Ved kontakt med etatene er det ikke kommet frem innvendinger mot å benytte dette navnet, og jeg ser derfor ikke at det er noe behov for å endre det. En gjenopptakelse av bruken av "Sæterstranden" vil i tillegg gjenspeile dagens bruk av eiendommen som badeplass og tilknytning til sjøen som maritimt rekreasjonsområde, sier hun.

Bydelsdirektøren ber derfor bydelsutvalget slutte seg til hennes innstilling under BU-møtet 27.april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere