RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bra barnehagedag


Helt ny: Michelle Grande (3) ble forvandlet til en løve i løpet av ettermiddagen.
Helt ny: Michelle Grande (3) ble forvandlet til en løve i løpet av ettermiddagen.
Det ble en innholdsrik ettermiddag for store og små da Hullebergmyra barnehage feiret Barnehagedagen med åpent hus tirsdag.

LILLEAKER: Ansiktsmaling, kunstutstilling og kafé med saft, kaffe og hjemmebakst sto på menyen, og i de ulike rommene viste barna frem det de holder på med i barnehagen hver dag.

– Vi har laget en kombinert innflyttings- og bursdagsfest i anledning dagen, forteller pedagogisk leder Maria Ho.

Sprek seksåring

For seks år siden åpnet Hullebergmyra barnehage på Lilleaker dørene for første gang, og tre år senere fikk 70 barn nye, lyse lokaler tilpasset mangesidig lek og læring. Men siden ingen av dem ble markert, slo barnehagen på stortromma da neste anledning bød seg.

– Barnehagedagen arrangeres av Utdanningsforbundet over hele landet for å sette fokus på gode arbeidsforhold for voksne og barn. Jeg leste om det første gang i fjor, og syntes det var et fint påskudd for å kombinere feiringene, forteller Ho.

Det beste for de minste

I kaféen hjelper de eldste barna til med salg og servering, mens flere andre viser foreldrene sine rundt i rommene de leker og lærer i hver dag.

– I år er slagordet for dagen «Det beste for de minste,» og vi vil vise frem barnehagen som en arena for å gjøre akkurat det, forteller Ho.

– Barn er forskjellige i ulike aldersgrupper, og det er vi bevisste på. Alle skal ha mulighet til å delta i dag, og derfor har vi fordelt aktiviteter med utgangspunkt i alder, understreker hun.

Les også: Ministerbesøk på barnehagedagen

Mange muligheter

Med store puslespill, ordtabeller, maling og bilder ligger alt til rette for at hvert enkelt barn i Hullebergmyra skal kunne lære og trives på egne premisser. Den yrende aktiviteten på Barnehagedagen tyder på at det har lykkes.

– Vi skal fortsette å bygge videre på det gode vi har, smiler Ho.

Det er et fint påskudd for å kombinere feiringene av jubileum og nye lokaler

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere