*Nettavisen* Nyheter.

Bra jobberfaring med medieverkstedet

Både Asso Rostampoor og Rohey Bojang ønsker seg en framtid i media. Men bransjen er tøff og uten erfaring kommer de ingen vei.

Åsbråten: Begge har prøvd å skaffe seg jobb på egenhånd uten å lykkes. På Medieverkstedet derimot har de fått tilbud om mediaopplæring.

Rostampoor har vært på verkstedet i seks uker. Han er kjempefornøyd med å lære seg fotografering, filming og redigering.

Jeg er mest interessert i den teknologiske siden, sier Rostampoor som synes media er spennende fordi det er så mye å velge mellom. Han er ikke i tvil om at Medieverkstedet har gitt ham en mulighet utenom det vanlige.

Hvis jeg ikke hadde vært her hadde jeg vært hjemme og sovet nå, sier han.

Også for Rohey Bojang er Medieverkstedet et springbrett for å komme seg videre inn i mediebransjen. Hun har lyst til å søke filmstudier til neste år og trenger derfor å få laget arbeidsprøver til søknaden. På Medieverkstedet får hun oppfølging og veiledning slik at hun stiller litt sterkere i søknadsprosessen.

For tiden har verkstedet fire praksisstudenter. På det meste har de hatt ti stykker samtidig. Opptaket skjer fortløpende og de praksisperioden varierer fra seks til ti måneder. Rostampoor kom i kontakt med Medieverkstedet gjennom aetat (nå Nav), mens Bojang kom dit fra Kvalifiseringssenteret VIA i bydelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.