Gå til sidens hovedinnhold

Bra med byggepause

Lokale vel og naboer gledet seg over at byråd Merete Agerbak-Jensen (H) tok turen til Nordstrand for å se på den massive byggingen i skråningen.

Nordstrand: I løpet av to hektiske ettermiddagstimer fikk byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen (H) se en rekke byggeprosjekter i Nordstrandsskråningen. Det er bare kort tid siden byråden har bedt om at nye byggeplaner i dette området stoppes, så man kan vurdere effekten av den reguleringsplanen som i dag gjelder.

Unngå skjønn

Jeg er overbevist om at det nå er bra med en pause. Nå får vi ta for oss en del av de prosjektene som er i gang, sier byråden da den heseblesende runder nærmer seg slutten.

Vi må både se på hvordan planen praktiseres og hvordan vi kan unngå skjønn. Vi må finne ut om det er planen eller praksisen, eller begge deler det er noe i veien med, sier Agerbak-Jensen.

Hull

Vil vi noen gang få se at få se at myndighetene ber folk rive det de har bygget, spør Heidi Aasheim i Nordstrand vel, og får til svar at byråden nå skal se nærmere på det som bygges i Furubråtveien 1. Denne byggesaken er ifølge utbygger nå stoppet opp i Plan- og bygningsetaten.

Vi er glad byråden kommer hit og ser hullene i reguleringsplanen, sier Jarle Abelson og Heidi Aasheim i Nordstrand vel.

De viste rundt på flere tomter der utbyggere har fått dispensasjoner eller bare tatt seg til rette, og som viser at tomtene utnyttes til det maksimale, blant annet med store terrenginngrep, fasadelengde og brudd med eksisterende byggestil.

Det var for øvrig Fellesutvalget for vel i bydel Nordstrand som hadde fått i stand befaringen.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!