RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bra tilbud

Elevrådsformann ved Groruddalen skole, Robin A. Tuveng mener toårig videregående skole er et bra tiltak, men bare for de flinke elevene.

Grorud: Elevene ved Groruddalen skole har hørt endel om det nye tiltaket, og elevformannen var klar i sin tale.
Fin mulighet
- Jeg synes det er et bra tilbud, spesielt for elever som er sterke. Det er en fin mulighet til å bli fortere ferdig og kunne starte på videre utdanning, konstaterer Robin.
Robin har diskutert det nye tiltaket med kamerater, og de er alle enige - dette er et flott tilbud.
- Vi har snakket litt om det, ja, men ingen av oss kommer til å velge det. Vi har allerede bestemt oss for hvor vi skal gå, fortsetter 15-åringen som kommer til å søke på Oslo Handelsgymnas.
Selv om Robin stiller seg positiv til at elever får muligheten til å bli ferdig med den videregående utdanningen på to år i stedet for tre, ser han at det kan være noen negative sider med prøveordningen.
- Det kan nok hende det blir vel mye å gjøre, og at det sosiale blir satt veldig til side, men de som er flinke jobber ofte raskere - så det burde ikke bli et enormt problem. Det er fint hvis tilbudet blir populært.
Elevformannen tror ikke det er negativt at en slik ordning kan føre til skille mellom skoleflinke og de som ikke er fullt så flinke.
- Det er allerede et visst skille blant de som er flink, og de som ikke er det, så jeg tror ikke det vil gjøre noe stort utslag.
Elevformannen tror en toårig videregående skole vil skape et positivt miljø på skolen.
- Det blir nok et litt annet miljø i en klasse hvor det bare er seriøse elever, avslutter Robin.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere