RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Braanaas inspirert av Bellman

Edvarda Aslaksen Braanaas stiller ut Bellman-inspirerte tegninger og grafikk på galleri Jan Graff fra og med i morgen.

Karlsrud: Braanaas markerte seg med utstillingen "A Vintage Collection" som ble vist i Galleri Tonne for et knapt år siden. Kunstneren har sin utdannelse fra Oslo og Venezia og har en rekke separat- og kollektivutstillinger bak seg.

Første gang

Utstillingen, som åpner i Galleri Jan Graff i morgen den 27. februar, inneholder Braanaas sine grafiske trykk fra de siste seks årene inkludert de første grafiske arbeidene til hennes neste prosjekt "Modern Lovers" som stilles ut for første gang i galleriet i Radarveien. I tillegg vises en rekke tegninger inspirert av den svenske skalden Carl Michael Bellman som levde på 1700-tallet. I desember 2006 deltok kunstneren i et Bellmanprosjekt og det var i den anledning Braanaas fikk i oppdrag å illustrere noen av skaldens viser og tolke dem inn i vår samtid.

Visesang

En venninne som er musiker har samlet en musikalsk trio som fremfører Bellmans epistler. Denne venninnen henvendte seg til meg og lurte på om jeg kunne illustrere noen av disse epistlene, forteller Braanaas og forklarer at hun vokste opp i et bellmansk hjem med mye visesang.

Det som er så fantastiske med Bellman er måten han kombinerer folkelighet og poesi. Det er flere som har illustrert hans viser, men det jeg ville gjøre var å vise hans verker i en ny tid med mitt popkulturelle språk. Bildene ble brukt som et bakteppe under de ganske teatralske konsertene. I etterkant var det flere som meldte sin interesse for tegningene og derfor ønsker jeg å stille dem ut, forteller kunstneren.

Det er første gang Edvarda Braanaas stiller ut på Jan Graff og bildene hennes vil henge der fram til 18. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere