*Nettavisen* Nyheter.

Brakåpning!

I år fyller Veivet Sportsklubb 50 år. Den nye kuntgressbanen var den perfekte gave. Dette ble feiret i stor stil fyrverkeri og taler.

Veitvet: Selv om det pøset ned i store mengder, hadde omtrent 60-70 mennesker tatt turen for å overvære den storstilte åpningen av den nye kunstrgressbanen på Veitvet. På plass var også politikere og representanter fra Park- og idrettsvesenet, som holdt taler hvor de gratulerte Veitvet Fotball med flunkende ny bane. Etter talene var det klart for et forrykende fyrverkerishow og fremføring av selvkomponert sang fra "Kaos", treneren til Veitvets småguttlag og publikum virket meget fornøyde tross griseværet. Deretter ble banen erklært offisielt for åpnet.

Flott for nærmiljøet

- Dette var den beste åpningen av kunstgressbane jeg har sett, sier Jan Halstensen, styreformann i Oslo kunstgressanlegg AS. Veitvet kunstgress er nummer 26 i rekken av i alt 32 kunstgressbaner som har blitt bygget i perioden våren 2002- høsten 2005.
Lederen i Veitvet SK, Atle Sunde, var en veldig glad og stolt mann etter åpningen.
- Vi ønsket selvfølgelig litt bedre vær, men jeg er fornøyd med åpningen uansett, sier han. Han forteller også at han er helt sikker på at kunstgressbanen ikke bare er bra for Veitvet som fotballklubb, men også for nærmiljøet.
- Vi har faktisk hatt ungdom som har vært i barnevernets søkelys her fra Veitvet, som har vært her nede på banen og spilt så og si hver dag siden banen sto ferdig. Det er jo et mye bedre alternativ enn å reke rundt gatelangs, nevner han. Sunde mener også at kunstgress helt klart er fremtiden for fotballen i Norge.
- Fotballsesongen blir tross alt forlenget med flere måneder som resultat av kuntgressbanene her i Oslo. Man kan spille på kunstgress 24 timer i døgnet uten at det vil ha noe å si for bankvaliteten, noe som absolutt ikke er tilfellet på gressbaner. Jeg vil påstå at det er en tidobling av fotballaktivitet i byen. Dette er en direkte konsekvens av kunstgressprojektet, forteller lederen. For Veitvet SK har kunstgressbanen også betydd mye for rekrutteringen.
- Vi har denne høsten klart å få et juniorlag på 20 spillere. Tidligere har spillere i klubben gått til andre klubber pga. bedre anlegg. Dette blir nok ikke tilfellet i fremtiden, konkluderer han med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.