RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bråkende bønder demonstrerer i sentrum


Tusenvis av bønder fra hele landet er i Oslo for å si hva de mener om regjeringens tilbud i jordbruksoppgjøret.
Tusenvis av bønder fra hele landet er i Oslo for å si hva de mener om regjeringens tilbud i jordbruksoppgjøret. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB
Utstyrt med vannkanner, stokker og kubjeller er flere tusen bønder samlet i Oslo for å si hva de mener om regjeringens landbrukspolitikk og tilbudet i jordbruksoppgjøret.

OSLO: Allerede tirsdag formiddag samlet de seg i bakgården til Landbrukets hus på Grønland i Oslo. Førstemann ut var bonden Bernt fra vestlandet, som sa at han var klar til å vise sin misnøye for statsråd Sylvi Listhaug.

Nå har bøndene flyttet seg til Eidsvolls plass, og det er mange av dem. Geir Nordbotten fra Stokke i Vestfold forteller om stappfulle busser på vei inn til hovedstaden.

– Vi vil ikke ha en så sjeleløs politikk. Dette er utprøvd i andre land, og det fungerer ikke. Å bare satse på de største er feil vei å gå, sier han til NTB mens han slår løs på ei vannkanne.

Tappes for energi

Han mener landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) har noe for seg når hun ønsker å bygge ned byråkratiet for bøndene, men ellers er det ikke mye støtte å hente fra vestfoldbonden.

– Landbruket blir tappet for energi slik det er nå, sier Nordbotten.

Fra Grønland kommer bøndene til å gå via Youngstorget til Stortinget, der det holdes appeller fra klokka 14. Landbruksministeren har varslet at hun kommer med en appell også. Bonden fra Stokke er ikke sikker på om han kommer til å lytte eller å prøve å overdøve statsråden.

– Men vi har hørt det hun har å si før, kommenterer han.

Også for to år siden inntok sinte bønder Oslo for å vise sin misnøye. Den gang ble det også aksjonert med å sperre mølla på Bjølsen.

Ikke traktorer

Bondelagsleder Nils T. Bjørke sa mandag kveld at målet ikke er å skape kaos og lovte at trafikken ikke skal påvirkes av saktegående traktorer.

– Vi har ikke sett noen traktorer på kameraene våre eller fått meldinger om trafikkproblemer på grunn av aksjonen, sa trafikkoperatør Mette Brunæs i Veitrafikksentralen til NTB i 9-tiden.

Selv hadde Geir Nordbotten valgt et annet alternativ til buss enn traktor.

– Jeg hadde nok heller kommet med hest, forteller han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere