RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bråkete og rød

T-banen er en viktig del av dalen vi alle kjenner til. Bråkete og rød. Men dette varer kanskje ikke så lenge.

GRORUDDALEN: De fleste i Groruddalen kjenner til t-banen. Den er så sentral, så rød og så bråkete at de fleste bør ha lagt merke til den.
Hver morgen spretter jeg, i siste liten, inn på t-banen. Det er framkomstmiddelet mitt til skolen. Er jeg heldig får jeg en sitteplass der jeg kan hvile hodet inn mot vinduet og sove litt. Kanskje er jeg så heldig at personen foran meg har en avis jeg kan sniktitte litt på.
Men i dag varer ikke hvilen så lenge. Jeg skal nemlig snakke litt med Thony Salonen (17) om hva han syns om t-banen. Han kommmer på på Tøyen.
Liker du t-banen?

Bare de gamle, svarer han
De er koselige. T-banen er jo også et fint sted å møte folk. Den er jo også kanskje det viktigste framkomstmidlet i Groruddalen. I hvertfall for ungdom!
Thony tar selv t-banen hver dag til skolen.
Det er litt digg med t-banen at en bare kan sove litt, høre på musikk, prate eller gjøre hva annet en vil.
Det lansereres nye vogner nå for tiden. To sett er faktisk ute og kjører nå. Innen 2010 skal det komme 189 vogner fra Siemens. Thony har prøvd en av de nye banene.
De er skikkelig stygge , sier han fort, å være på de minner meg om sykehus. Dessuten lukter de vondt. Nei, jeg liker de gamle vognene mye bedre, konstaterer han.
Han synes det er veldig dumt at de nye banene ikke er røde.
Den røde fargen er jo kjennetegnet til t-banen.
Dessuten mener han at setene ikke er gode nok heller. Thony er veldig kritisk til det nye t-bane systemet. Han mener også at det nye billettsystemet er lite gjennomtenkt.
Jeg syns det er bra sånn det er nå. Bortsett fra billettprisene. De er for dyre.
Men selv om kanskje t-banen ikke forblir bråkete og rød vil den fortsatt bringe mange mannesker hver dag og være viktig for Oslo.
Jeg, derimot, gleder meg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere