RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huset i Hjelms gate 3 ble raskt overtent.
Huset i Hjelms gate 3 ble raskt overtent. Foto: Foto: Ine Elise Høiby

Brann i gammelt trehus

40 personer ble evakuert etter at det begynte å brenne i et treetasjes trehus i Hjelms gate på Majorstua i Oslo torsdag.

MAJORSTUA: – Brannvesenet melder at brannen er i ferd med å avta, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB ved 17.30-tiden på torsdag.

Brannen ble meldt en knapp time tidligere. Da opplyste politiet at huset var overtent, og at de sperret av trafikken i området.

– Vi har evakuert beboere i bygget der det brenner, samt nabobygg. De blir samlet på et hotell i nærheten sier operasjonslederen.

Startet på taket

Han forteller at antallet evakuerte er mellom 35 og 40 personer. De evakuerte fikk komme tilbake til boligene sine utover kvelden.

Faren for at brannen skulle spre seg til nærliggende bebyggelse, gjorde at det ble tatt en avgjørelse om evakuering.

Brannen skal ha startet på taket, men det er ikke kjent hva som forårsaket brannen. Ingen personer er meldt skadd eller savnet i forbindelse med hendelsen.

Brannvesenet jobbet utover natten på stedet. I morgentimene på fredag holdes det fortsatt brannvakt, i tilfelle brannen blusser opp igjen.

LES OGSÅ: Kraftig uvær i Oslo

Husbrann

(Foto: Ine Elise Høiby)

 

Lynnedslag kan være årsaken

Det er oslopolitiets branngruppe som etterforsker saken. Midlertidig førstebetjent, Tor Ryste, forteller at politiet har tatt flere vitneforklaringer på stedet.

– I følge forklaringene skal et lynnedslag ha forårsaket brannen. Brannen startet på taket, i loftet eller på mønet, sier Ryste.

Trebygget er gammelt og hele den øvre delen av huset er skadet. Nedre del skal fortsatt være intakt.

– Det er ikke unormalt at lynnedslag forsårsaker brann, sier Ryste.

LES OGSÅ: Barnehage totaltskadd etter brann

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere