Brannmann reddet hunden Ella

Bjørg Christiansen med sitt smykkeskrin foran den utbrente leiligheten i Brattvollveien. FOTO: Anne-Grethe Ulriksen

Bjørg Christiansen med sitt smykkeskrin foran den utbrente leiligheten i Brattvollveien. FOTO: Anne-Grethe Ulriksen

– Hunden min Ella ble reddet ut av en brannmann. Hadde hun mistet livet hadde jeg vært helt ødelagt. Å miste ting tåler jeg, sier Bjørg Christiansen.

MEDTATT: Slik ser smykkeskrinet ut etter brannen. FOTO: Anne-Grethe Ulriksen

NORDSTRAND: Hun har bodd i samme leilighet i Brattvollveien i 21 år. Her har hun likt seg bestandig.

I dag står hun og ser mismodig ut over ruinene av sitt hjem. Med et utbrent smykkeskrin i hendene.

– Jeg så plutselig skrinet fra veien. Og spurte en brannmann om han kunne være snill og bryte det løs og gi det til meg. Han gjorde det med en gang. Så langt er dette alt av gjenstander jeg har fått reddet ut av ruinene. Og jeg tror vel ikke det blir så mye mer heller, sier hun.

Vil rive

Og det ser ikke ut som mulighetene er store for å finne noe av verdi i ruinene. Det er heller ikke planer om å lete, så vidt Nordstrands Blad forstår i dag.

Brannvesenet ønsker å komme i gang med å rive ruinene snarest mulig.

– Jeg våknet i dag tidlig klokken 05 og hadde angst for at forsikringen ikke var i orden. Men nå har jeg undersøkt, og alt er heldigvis i orden. Jeg har betalt som jeg skal og alt er i orden. Så lenge min syv år gamle golden retriever Ella er reddet, så tåler jeg resten, sier Bjørg Christiansen.

Naboen varslet

Christiansen bodde alene i rekkehuset. Da brannen brøt ut var hun på jobb nede i Oslo sentrum. Hun er lykkelig for at en av naboene hadde åndsnærvær nok til å varsle om at hunden pleier å ligge hjemme alene.

– Hun måtte ha surstoff, har jeg blitt fortalt, men ellers var hun i fin form. Nå er hun hos sønnen min og klarer seg fint, sier Bjørg Christiansen. Som understreker at det viktigste er at ingen mennesker kom til skade i denne brannen.

Godt ivaretatt

Hun er også full av ros til brannfolk, politifolk og ikke minst bydelen som stilte opp for henne mandag.

– I natt sov jeg hos gode naboer her i borettslaget. Hvordan jeg skal ordne meg fremover vet jeg ikke ennå. Men jeg er i dialog med borettslaget og med bydelen. Vårt lokale politi ringte meg faktisk på kvelden for å høre hvordan det gikk m ed meg. Kjempebra! Jeg føler meg veldig godt ivaretatt, sier Bjørg Christiansen til Nordstrands B lad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.