RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannstasjon til Bystyret

Bystyret har heldagsmøte i morgen 06.06.07. En av sakene på kartet er reguleringsplanen for ny brannstasjon og ambulansesentral i Viggo Hansteens vei 26.

Smestad: Plan og Bygninsetaten anbefaler planen. Byrådet slutter seg til Plan- og bygningsetatens vurdering og konklusjon i saken.
Byrådet noterer av Plan- og bygningsetatens saksfremstilling at flere naboer ga uttalelse til planforslaget på grunnlag av varslingen av forslaget 09.02.2006, hvor det bl.a. uttrykkes bekymring for trafikksikkerheten og støybelastning, at utnyttelsesgraden bør reduseres, at bygget må oppføres med skråtak, og at ambulansestasjonen bør utgå av prosjektet. Forslagstiller bemerker til uttalelsene at naboprotestene ikke vil kunne bli imøtekommet gjennom planforslag som skal tilrettelegge for en brann- og ambulansestasjon, Når det gjelder bl.a. de støyskjermede tiltak som er innarbeidet i planforslaget, går disse ut over det som kreves etter gjeldende regelverk. Trafikksikkerhet og støyforholdene ivaretas i bestemmelsene, basert på gjeldende forskrifter og veiledninger. Når det gjelder bygningens utforming, vil det bli gjenstand for en senere prosess etter plan- og bygningsloven med nabovarsling m.v.

Bakgrunn

Planområdet ligger tett opp til Ring 3, med adkomst via Viggo Hansteens vei/ Dalsveien. Tomten er regulert til "kommunaltekniske formål", og er i dag i bruk som gjenbruksstasjon. Det foreligger planer om etablering av kollektivfelt langs Ring 3. Det er et lukket bekkedrag over tomten. Det pågår planarbeid for omregulering av Smestad brannstasjon til gjenbruksstasjon. Saken krever ikke konsekvensutredning. Området foreslås omregulert til byggeområde for offentlig bygning - brannstasjon, ambulansestasjon, og spesialområde - parkbelte, og som kombinasjon av de to foranstående formål i et mindre område. Bygninger kan oppføres med gesimshøyde inntil k 79.5 tilsvarende 2 etasjer, og med en maksimal T-BRA= 4600 m2. Området har avkjørsel mot Dalsveien i nærhet til krysset Dalsveien/ Viggo Hansteens vei. Tomten kunne i utgangspunkt være egnet til boligbygging, men ligger utsatt til for støy. Ny bygning kan i likhet med dagens bygningsmasse, bidra til støyskjerming mot nabobebyggelse. Det kan oppføres støyskjermer mot annen boligbebyggelse.

Bydelspoltikerne sa ja

Vestre Aker bydelsutvalg vedtok med 14 mot en stemme (V) at utvalget er positive til etablering av brann- og ambulansestasjon. For øvrig er samtlige i BU tilfreds med etablering av grøntbelte rundt eiendommen, - de er opptatt av at det blir god trafikkavvikling med hensyn til myke trafikanter, de mener det er nødvendig at stasjonen gis anledning til å overstyre trafikksignalanlegget, -, mens BU påpeker usikkerhet rundt tallmateriale for trafikkbelastningen og ber om nærmere dokumentasjon. BU forutsetter at all parkering skal skje på egen grunn, og at støyende aktivitet må etableres innvendig.

Endringer etter offentlig ettersyn

Planen er i liten grad endret etter at den lå ute til offentlig ettersyn. Innvendingene var ikke mange eller store. Men byggeavstand mot Solskinnsveien er øket fra 7,5 til 9 meter fra tidligere.

Ulemper for naboene

Plan og bygningsetaten (PBE) mener eiendommen ligger gunstig plassert i forhold til overordnet vegsystem med rask påkjøring til Ring 3. Det nære naboskap vil bli berørt av virksomheten på planområdet. Utfordringen ligger i forholdet til trafikkavvikling, trafikksikkerhet og støy fra sirener. Støy fra sirener er ikke en støykilde som fanges opp av støyretningslinjer, og vil være en ulempe som må avbøtes gjennom fornuftig praktisering. Trafikkavvikling og trafikksikkerhet kan til en viss grad reguleres gjennom krav til utforming av avkjørsel. Rutiner knyttet til inn og utkjøring til området vil være avgjørende, påpeker PBE.
Utformingen av nybygg, slik det er illustrert i planforslaget, viser en moderne utformet bygning liggende tett opp til Dalsveien. Bygningen kan fungere som en skjerm mot naboskapet, og danner et relativt lukket rom for intern bruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere