RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VONDE MINNER: Kristine Thoresen og datteren Kamilla (11) på parkeringshuset hvor noen antente søppel natt til lørdag. I bakgrunnen er rekkehuset hvor de bor. Brannen der for tre år siden kostet en kvinne livet.
VONDE MINNER: Kristine Thoresen og datteren Kamilla (11) på parkeringshuset hvor noen antente søppel natt til lørdag. I bakgrunnen er rekkehuset hvor de bor. Brannen der for tre år siden kostet en kvinne livet. Foto: FOTO: HENRIK B. MEIDELL

Branntilløp sprer frykt

Natt til lørdag satte noen fyr på søppel utenfor huset til Kristine Thoresen og familien. Det gjenopplivet grufulle minner om dødsbrannen for tre år siden.

TOPPÅSEN: En aprilnatt i 2009 brant boligen til Kristine og døtrene i Tiriltunga ned til grunnen. Bare minutter før hele rekkehuset var overtent i den eksplosjonsartede brannen, fikk tobarnsmoren slått alarm og reddet seg selv og barna ut av huset.

Hennes snarrådige reaksjon reddet også naboer, men én kvinne omkom i nabohuset.

LES OGSÅ: Kurset barn etter dødsbrann

Nattlig drama

Hun ble oppmerksom på faren bare minutter før leggetid den fatale brannatta, og da hun været fare nå i helgen, igjen like før leggetid, gikk det kaldt nedover ryggen på henne.

LES OGSÅ: Flere branntilløp i helgen

En nabo ringte sent natt til lørdag for å advare om at noe var galt fatt. Kristine gikk ut på sin terrasse i andre etasje, og der, bare 50 meter unna, så hun flammer igjen.

– Naboen hadde sett noen gå av gårde med søppeldunker vi har stående utenfor huset. Disse ble tatt med til garasjetaket rett bortenfor her, og satt fyr på, forteller Thoresen.

I umiddelbar nærhet sto biler og tilhengere parkert. Og med boligfeltet like ved, kunne ildspåsettelsen fort fått atskillig verre konsekvenser enn det fikk nå. Brannvesenet og politiet var på pletten etter få minutter, hvorpå det ble gjort søk etter rundt syv unge gutter som ble sett løpende fra stedet.

Nordstrands Blad møtte lett bekymrede naboer i helgen. Foruten dødsbrannen for tre år siden, har det vært flere branntilløp i området, også på Toppåsen skole som ligger like ved.

LES MER: Brann på Toppåsen skole

– Dette er er ingen impulshandling, men gjort med fullt overlegg. De har tatt med seg søppeldunker for å sette fyr på dem mens folk sover på nattestid. Det gjør oss redde, sier Kristine Thoresen, og får bifallende nikk fra naboen Åsne Elisabeth Midtgarden.

Kraftig advarsel

Brannsjef Per-Egil Moltzau ved Ekeberg brannstasjon advarer kraftig mot lek med ild.

– Vi hadde tre liknende branner nå i helgen, og det er vanlig når det blir varmere i været og ungdom går ut når de kjeder seg. Det som kan være en spennende lek for dem, kan få meget alvorlige konsekvenser, sier han.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere