RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannvesenet aner ikke hvor lang tid det vil ta å slukke den kompliserte brannen på Vinderen.
Brannvesenet aner ikke hvor lang tid det vil ta å slukke den kompliserte brannen på Vinderen.

Brannvesenet har enda ikke kontroll

Brannvesenet aner ikke når de vil ha kontroll over brannen i Jeppehuset på Vinderen.

VINDEREN: Brannvesenet hadde enda ikke kontroll over brannen i næringsbygget på Vinderen klokken 23 onsdag kveld. De ventet på bistand fra et rivningsfirma.
Se de dramatiske bildene her

Over 50 mann

Brannvesenet i Oslo har som følge av brannens tiltagende styrke tilkalt til sammen 16 ekstra mannskaper fra Asker og Bærum, Follo og Romerike, og over 50 mann jobbet på stedet onsdag ettermiddag.
- Vakthavende brannsjef Ragnar Kvenodd sier brannen minner om den på brødfabrikken på tidlig 80-tall. Ekstremt vanskelig. Han trodde på et tidspunkt natt til onsdag at brannen var under kontroll, siden har alt blitt bare verre. Sent onsdag kveld er målet å få hjelp til å fjerne taket, slik at det blir mulig å slukke ovenfra..
Les også: Langeland: - En fryktelig trist dag

- Komplisert

En av grunnene til at brannen er så komplisert å slukke, er at bygningen har vært bygget om mange ganger i løpet av sitt hundreårige historie, og inneholder mange nedforinger og utforinger.
Politiet fikk melding om brannen klokken 01.47. Brannårsaken er foreløpig ukjent, men ifølge politiet kan den ha oppstått inne på Jeppe. Brannvesenet vil sannsynligvis jobbe med slukningsarbeid utover kvelden.
- Dette er bare en utrolig vanskelig brann, sier Aronsen.

- En krigsfølelse

Etter det Akersposten.no kjenner til, skal hele Vinderen-senteret være evakuert på grunn av det kraftige røykteppet over Vinderen sentrum.

- Hele senteret er stengt og evakuert, forteller et vitne til Akersposten.no.

- Det er helt utrolig mye røyk over hele Vinderen. Det er litt sånn krigsfølelse når du kommer ned der, sier hun.

Håp for deler av bygget

Vakthavende brannsjef sier han håper å få av taket uten å ødelegge bygningsskrotten under. Han mener fortsatt det er håp om å redde deler av den ærverdige bygningen. Det er en fløy inn mot Borgenveien som ihvertfall utenfra ser hel og fin ut. Men selv om den ikke er ødelagt av brann er det helt sikkert mye vannskader her også.

Utrolig mange gulv

- Bygningen er ekstremt komplisert som følge av alle ombygninger gjennom tidene. Det er ikke snakk om bare ett gulv som skiller hver etasje. Her må vi noen steder fjerne både to og tre gulv før vi kommer ned på det originale. Det betyr at ilden har veldig mange steder å ta tak, forklarer Ragnar Kvenodd.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere