Brannvesenet reddet hytta

Antakelig kan den betegnes som minste brann på Lambertseter, men om ikke brannmannskaper fra Kastellet hadde kommet raskt til stedet, ville i alle fall mange barn blitt lei seg.

Lambertseter: Fredag formiddag kom meldingen om brann i en hytte bak nr. 60 i Steinspranget på Lambertseter. Dette viste seg å være en hytte som tydeligvis barn har hatt som tilholdssted. Om de har hatt litt voksenhjelp til reisverk skal vi ikke se bort fra, men hytta har tydeligvis vært et populært sted.

Men fredag formiddag begynte det altså å brenne i den.

Vi må vel tro at det er noen som har satt fyr på den for det er rester etter bål inn, sier underbrannmester på Kastellet, Per Fjeldstad.

Men som sagt - det gikk raskt fra Kastellet til Steinspranget, og på kort tid ble det lagt ut slange og ilden ble slått ned.

En lett oppgave, sier Fjeldstad, men det var nok greit at vi kom hit så fort som vi gjorde, for så tørt som det begynner å bli nå, og med litt vind kunne det fort skjedd at varmen hadde gått i trærne rundt. Og får ilden først tak i furutrær, er det vanskelig å slukke.

Det gikk altså bra denne gangen, og skadene ble ikke større enn at med litt voksenhjelp kan lekehytta relativt greit settes i stand igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.