RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eirik Brandsdal vant årets første verdenscuprenn i langrenn. Her er han under VM i februar.
Eirik Brandsdal vant årets første verdenscuprenn i langrenn. Her er han under VM i februar. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB

Bransdal vant sesongåpningen

En kanonspurt gjorde at Eirik Brandsdal vant sesongens første verdenscuprenn i langrenn.

KUUSAMO / KJELSÅS: Verdenscupen i langrenn åpner denne helgen med en tre dagres minitour i finske Kuusamo. Første del av touren var en klassisk sprint fredag, og der var det ingen som klarte å tukte Kjelsås' kjappeste langrennsløper.

Brandsdal hang etter både russiske Anton Gafarov og svenske Teodor Petterson inn på oppløpet i sprintfinalen, men en enorm stakeinnsats på slutten sikret seier for Brandsdal.

– Det føles fantastisk, sa Brandsdal i det offisielle seiersintervjuet etter målgang.

Visste ikke om han vant

Seieren var av det knepne slaget, og Brandsdal selv var ikke sikker på at han hadde vunnet med en gang. Han kastet nemlig fram foten for å slå russeren og svensken på oppløpet.

– Jeg lå litt bak på slutten, men så at jeg hadde muligheten og var heldig med finishen, sa Brandsdal etter rennet.

Les også: Unge Kjelsås-løpere på stafettlag med Eirik Brandsdal

Tung finale

Eirik Brandsdal gikk hardt ut i finalen og ledet fra start, men etter hvert ble han tatt igjen og stengt inne av de andre løperne.

– Det var frustrerende, men jeg fant heldigvis en åpning og klarte å komme meg fram. Det er en god følelse, sa Brandsdal.

Ettersom dette var sesongens første renn, vil Eirik Brandsdal gå i den gule ledertrøya når verdenscupen fortsetter med 10 kilometer klassisk på lørdag. Minitouren avsluttes med 15 kilometer jaktstart søndag.

Oslo var også representert i kvinnenes sprintfinale, ved Celin Brun-Lie. Hun hadde imidlertid et uhell underveis. Dermed var hun sjanseløs på seieren og endte til slutt på femteplass.

Les også: VIDEO: Brandsdal, Bjørgen og Johaug snakker om sine favorittsteder i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere