*Nettavisen* Nyheter.

Brasset inn utlikningsmålet

Først reduserte Espen Schjerven til 12. Da knappe fem minutter gjensto, sørget han for poengdeling mot Hønefoss med et brassespark fra 13 meters hold.

Bislett: Jeg hadde ikke så lang tid til å tenke, men prøvde bare å treffe mål. Følelsen var ikke spesielt dårlig da skuddet gikk inn, gliser Espen Schjerven etter at han ordnet uavgjort i serieåpningen.

Da hadde Hønefoss-keeper Thomas Solvoll sett to baller gå forbi seg og to poeng glippe på det siste kvarteret.

Det ble en ellevill opphenting for Manglerud Star i serieåpningen. Etter Schjervens utlikning hadde Manglerud Star fire gode muligheter til å ta alle poengene. Først ved Alpha Nyan, så var Nikolai Hagen frampå, før en heading strøk like utenfor. Så var midtstopper Vadim Demidov alene med keeper uten å lykkes.

Jublet vilt

Da fløyta gikk for full tid tok laget bølgen for publikum, og jubelropene runget i garderoben og korridorene på Bislett. 02 var snudd til 22.

Jeg følte egentlig mer lettelse enn kjempeglede da jeg scoret utlikningsmålet, forteller 22-åringen fra Korsvoll, som også har vært innom VIF og Lyn før han kom til Oslo Øst for to år siden.

Espen Schjerven skal score målene for oss, sa trener Geir Midtsian i et intervju med Nordstrands Blad i forrige uke.

Men Schjerven startet som midtstopper, og sammen med Vadim Demidov hadde han mer enn nok med å holde Hønefoss-spissene Eirik Markegård og Kamal Saliti unna før pause.

Kastet alt framover

Hønefoss tok ledelsen på et frispark ti minutter før pause. Høyreback Thomas Øverby skrudde ballen elegant i vinkelen fra 20 meters hold. Samme mann ordnet 20 på straffespark ti minutter ut i 2. omgang.

Manglerud Star hadde ingenting å tape, og la om til en trebackslinje. Espen Schjerven ble kjørt fram som spiss, og da Nikolai Hagen erstattet Christian Torp ble det virkelig fart på sakene.

Vi har kjørt med tre mann bak i forsesongen, og har hatt suksess med det, forteller tomålsscorer Schjerven.

For Hønefoss og Thomas Øverby ble kampen en skuffelse.

Dette var håpløst. Vi var sikre på at vi skulle vinne da vi gikk opp til 20, og ble litt for feige. Angrepene vår ble brutt tidlig, og Manglerud Star kom på overganger.

Treningsleir i Danmark

Ett poeng for Manglerud Star i seriestarten var ett mer enn mange hadde tippet. Lagmoralen er god, og spillet og innsatsviljen de viste etter pause lover godt. Onsdag drar laget på en treningsleir til Nord-Jylland, før de er tilbake igjen til bortekampen mot Follo 2. påskedag. Selvtilliten er intakt. Ikke minst takket være "brasilianeren" fra Korsvoll. Espen Schjerven.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag