RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brødre dømt for vold med jernstang


To brødre fra Grorud er dømt til 60 dagers fengsel for å ha slått en drosjesjåfør med en jernstang i august i år.
To brødre fra Grorud er dømt til 60 dagers fengsel for å ha slått en drosjesjåfør med en jernstang i august i år.
To drosjekjørende brødre fra Grorud er dømt til fengsel i 60 dager etter vold med en jernstang.

GRORUD/TINGRETTEN: Brødrene, som er 30 og 29 år gamle og bor i Arthur Nordlies vei på Grorud, ble nylig dømt i Oslo tingrett.

Hendelsen fant sted på Stortorvet 23. august i fjor. Den fornærmede mannen, også han drosjesjåfør, ble angrepet av brødreparet, mens han satt og ventet i drosjen på holdeplassen på Stortorvet.

Slått flere ganger

De to brødrene skal ha kjørt forbi Stortorvet da de oppdaget fornærmede. De stanset bilen og den yngste broren hentet en halv meter lang jernstang før de gikk mot bilen til fornærmede. Mens de gikk mot bilen ropte de skjellsord mot mannen. Den fornærmede mannen ble truffet flere ganger med jernstangen, blant annet i skulderen, armen, hånden og et slag mot kjeven og munne som resulterte i at tann ble slått helt løs og rester av tannfragmenter ble sittende i underleppa.

Mannen måtte behandles på akutt tannlegevakt. Foruten tannskadene kom han fra det med skrubbsår på kneet og en hevelse på hånden.

En annen drosjesjåfør forsøkte å gripe inn og stoppe brødrene, men han ble dyttet bort.

Har slåss før

Foranledningen til hendelsen var en episode på Ekeberg 8. juni i for, hvor den eldste broren og den fornærmede mannen barket sammen. Begge to ble sykmeldte etter hendelsen, den ene etter et slag i hodet med en spade, den andre på grunn av en skulder ut av ledd.

Stilltiende enighet om vold

Selv om det bare var den yngste broren som slo med jernstangen ble også den andre broren dømt for voldsutøvelsen. Dette fordi det forut for handlingen forelå en «stilltiende forståelse av voldsbruk» mellom de to brødrene.

Brødrene var også tiltalt for å ha komme med drapstrusler mot den fornærmede, men begge ble frifunnet på dette punktet fordi det foreligger rimelig tvil.

Erstatning

I forbindelse med voldsutøvelsen ble det også skader på fornærmedes bil, blant annet ble et askebeger og en mobilholder ødelagt. Brødrene var tiltalt for skadeverk, men ble frifunnet da dette ikke var hovedmotivet for å gå løs med jernstangen.

Disse skadene beløp seg til 4 562 kroner. I tillegg må brødrene betale 5. 845 for tannlegebehandlinger og andre medisinske utgifter den fornærmede mannen har hatt etter episoden.

Retten kan ikke se at det foreligger grunnlag for kravet om oppreisning.

Dømt før

Brødrene må nå sone 60 dager i fengsel etter episoden. Den eldste broren ble i september dømt til 15 dagers fengsel for vold mot to kranglevorne drosjekunder som ikke ville gjøre opp for seg. Vanligvis ville 30-åringen fått en fellesdom, men på grunn av at dommen fra september er anket er den siste dommen fra Oslo tingrett avsagt som en særskilt dom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere