RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristin Kajander, Robert Kjærstad og Ole Henrik Giørtz. FOTO: PROMO
Kristin Kajander, Robert Kjærstad og Ole Henrik Giørtz. FOTO: PROMO

Brecht møter Bjørneboe

Sitt rolig folkens. Historien er ikke omskrevet.

GRØNLAND: Bjørneboe og Brecht traff hverandre aldri. Forestillingen Brecht, Bjørneboe BANG er en musikalsk forestilling med utgangspunkt i tematikken rundt "De syv dødssynder", som settes opp på Cafeteatret med premiere 4. april.

Tekstmøte

I denne forestillingen møtes imidlertid noen av tekstene og tankene deres akkompagnert av Kurt Weill og Hans Eislers musikk.
Jeg tror det ville vært fantastiske og fascinerende møter mellom dem, hvis de hadde truffet hverandre i denne verden, sier skuespiller Kristin Kajander. Hun har satt sammen forestillingen, og har med seg skuespiller Robert Skjærstad og pianist og arrangør Ole Henrik Giørtz på scenen.

Møtes med engasjement

Bjørneboes "Om steder på jorden og mat jeg liker" danner rammen rundt forestillingen.
Innimellom alle de herlige rettene møtes dikterne Brecht og Bjørneboe i engasjement og forsvar for mennesket, og i kjærlighet og empati for menneskets hellige verdi.
Skuespillerne øver inn i disse dager.
Nå er jeg kjempespent. Cafeteatret er et fantastisk hus med egenart. Mens vi prøver her nå, lytter vi til huset og hva det sier. Slik finner tekstene sin plass og form i rommet, sier Kristin Kajander. Stykket er en videreutvikling av samme forestilling laget til Vestfold Festspillene i forbindelse med Weill-jubileet i 2000. Da spilte den for fulle hus!

Lang erfaring

Kristin Kajander har siden hun gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1984 spilt i en lang rekke forestillinger ved blant annet Nationaltheatret, Den Nationale Scene og Riksteatret. Hun har og medvirket i mange filmer, eksempelvis "Ballen i øyet" og "I am Dina".
Skuespilleren Robert Skjærstad er kjent for sine bidrag i såvel filmer og TV-serier som på teaterscenen."Gymnaslærer Pedersen", "Hawaii, Oslo", "Budbringeren" er noen eksempler. Robert Skjærstad og Kristin Kajander har også spilt mot hverandre i Juni Dahrs "Et dukkehjem" på Folkemuseet på Bygdøy under Ibsenfestivalen i 2006.
Ole Henrik Giørtz har i 30 år vært aktiv i Oslos profesjonelle musikkmiljø som komponist, pianist, produsent og arrangør. Han har medvirket på cd-innspillinger med blant annet Anne Grete Preus, Jonas Fjell og Ole Edvardt Antonsen og sin egen gruppe Ab und Zu.
Premiere fredag 4. april, spilles videre 5. og 9.-12. april på Cafeteatret klokka 19.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere