RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bredere vei = høyere hastighet

LAMBERTSETER/SENTRUM: Det er samferdselsetaten som er trafikkplanlegger når det bygger nye barnehager. Da Steinspranget var på høring påpekte etaten at det må settes av tilstrekkelig areal til henting og bringing.

I denne saken har vi sagt at det må være tilstrekkelig med parkeringsplasser, gode snumuligheter og gode siktforhold ut i veien, sier Jøran M. Eilertsen i utredningsseksjonen i samferdselsetaten.

Er det nok med de 18 planlagte parkeringsplassene?

Parkeringsnormen for dette området, som ligger utenfor Ring 3, tilsier at det skal være to til seks p-plasser per ti årsverk, sier Eilertsen.

Normen tar bare hensyn til antall ansatte, ikke de som henter og bringer.

Beboerne mener at den smale veien vil føre til kork og derfor ønsker de veiutvidelse.

Ofte hvis du utvider veien får du større hastighet, og det kan være mer trafikkfarlig enn om veien er smal og bilene må kjøre sakte. Jeg tror ikke trafikken inn til barnehagen vil gi noe nytt kjøremønster for området, sier Eilertsen.

Kan man unngå kork om det blir forbudt å parkere på motsatt side av barnehagetomten i Steinspranget?


Det kan være et alternativ, men akkurat forbudsskilt er politiet som forvalter, forklarer Jøran M. Eilertsen i samferdselsetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere