*Nettavisen* Nyheter.

Breistøl tok gull med Larvik

SCORET: Kristine Breistøl gratuleres av Karoline Dyhre Breivang (høyre) etter sin første scoring i Larvik-trøya. Foto: Foto: Arild Jacobsen

Kristine Breistøl (19) fra Bekkelaget fikk slippe til de tre siste minuttene i cupfinalen, og scoret ett mål da håndballdamene til Larvik slo Stabæk 31-26 i Oslo Spektrum.

Klikk på bildet for å forstørre.

LOKALE GULLJENTER: Pernille Wibe (venstre) og Kristine Breistøl fra Bekkelaget scoret begge i cupfinalen for Larvik. Thea Mørk fikk også medalje, men hun spilte ikke finalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

JUBEL: Kristine Breistøl jubler sammen med blant andre Tonje Larsen, Pernille Wibe, Linn Jørum Sulland og Mie Sofie Sando etter seieren mot Stabæk.

OSLO SPEKTRUM: - Dette var skikkelig deilig. sier Kristine.

19-åringen var ikke snauere enn at hun scoret ett mål i sin første obligatoriske opptreden for mesterlaget Larvik etter overgangen fra BSK i april.

- Gøy å score, og hele opplevelsen var bare morsom, sier Kristine, som har 2-årskontrakt med de hvite og røde gulljentene.

Endelig skadefri

Stortalentetet har gått skadet i hele høst med jumpers knee, og har derfor gått glipp av alle seriekampene så langt.

LES OGSÅ: Breistøl valgte Larvik HK

- Jeg begynte å trene for fullt nå i EM-pausen, og nå kjenner jeg ingenting til skaden, forteller Kristine.

- Opererte du?

- Nei, men legen stakk hull i senen. Jeg har blitt fullt opp veldig bra, og det ble grundig gjort, sier Kristine, som bor på hybel i Larvik.

Fikk tillit

19-åringen var ikke sikker på om hun fikk sjansen i cupfinalen.

- Jeg visste ikke om jeg ble tatt ut, så det var deilig å få være med

LES OGSÅ: Tre storklubber jakter på Breistøl

Men Stabæk ga Larvik skikkelig motstand i finalen, og var opp og luktet på stillingen 21-20 - tretten minutter før slutt.

- Når det ble så jevnt var det ingen selvfølge at jeg skulle få spille, så jeg er glad for de minuttene jeg fikk, sier Kristine, som sturerer økonomi ved Høyskolen i Vestfold.

Larvik vant til slutt finalen 31-26, og Breistøl er sulten på mer gull.

- For meg nå handler det om å spille meg inn på laget. Jeg skal trene knallhardt, og så håper jeg at jeg får være med i noen kamper, sier Kristine Breistøl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.