*Nettavisen* Nyheter.

Brenn julefett med mobilen

TRENE: Mobilen kan hjelp deg med å komme igang med treningen.

Lagt på deg i julen? Nyttårsfortsetter på gang? La mobilen hjelpe deg å finne formen.

Klikk på bildet for å forstørre.

PLANLEGG: Det er viktig å planlegge trening. Og det bruker du mobilkalenderen din til.

AMOBIL.NO: Statistisk sett er sannsynligheten stor for at du har planlagt å legge bort noen dårlige vaner, og erstatte dem med nye, sunne alternativer etter årsskiftet. Om du skulle ha planer om å for eksempel begynne å trene, er du langt fra alene.

Hver januar er det knapt ståplasser igjen i landets treningssentre, mens det noen uker senere er tilbake til normalen igjen, og nykommerne dukker opp sjeldnere og sjeldnere.

Dersom du ikke vil være blant dem som sakker ut, kan mobiltelefonen være til stor hjelp. Her er noen enkle grep som kan klistre fast treningsrutinene dine.

Les: Vi har løpt med Adidas-mobilen

Les også: Nokias treningsprogram til alle mobiler

Betydningen av uttrykket "i morgen"

Her er tre veldig vanlige tanker som har en tendens til å dukke opp når spinningsykkelen og manualene står på dagsordenen:

Det kan umulig skade å vente med treningen til i morgen. Treningsenteret forsvinner jo ikke, akkurat.

Hvilke deler av kroppen var det nå igjen jeg skulle trene i dag? Best å sette seg ned å lage et treningsprogram, og heller ta det i morgen.

Oihoi, reprise av Friends på TV. Får ta treningen i morgen.

Det de aller fleste av oss vet innerst inne, selv om vi selvsagt ikke innrømmer det, er at i morgen ikke betyr i morgen, det betyr oftest veldig mye lenger frem i tid, og i mange tilfeller er det identisk med aldri.

Les også: Slik bruker du mobilen som mp3-spiller

Bruk kalenderen!

Derfor er det viktig å planlegge. Og det bruker du mobilkalenderen din til.

Ikke brukt kalenderen før?
Les: Slik hjelper mobilen deg å huske avtaler

Det skal ikke mange minuttene med tasting til før du har en god plan for måneden som kommer. Plukk ut de dagene i uken du mener du kan greie å troppe opp på treningssenteret, lag en alarm, for eksempel et kvarter før du skal være ute av døra, og før opp øvelsene du har tenkt å gjøre. Mer komplisert enn dette trenger det ikke være.

Selvsagt kan du legge inn vektbelasting, varighet på spinningøkten og andre detaljer, men det viktigste er at du har en plan. Hovedfunksjonen i kalenderplanen din er å få deg gjennom den vanskeligste distansen i kardiotreningen din: Dørstokkmila.

Dersom du kjenner deg selv såpass at du vet at å ha en plan ikke nødvendigvis løfter deg opp av sofaen, kan du alliere deg med samvittigheten din.

Legg inn treningsøktene som "gjøremål", slik at du kan huke av når du har fullført svettingen, og ikke fall for fristelsen til å huke av de dagene Grandiosa og film skyter i stykker vanene dine. Etterhvert ender du opp med en fin liste fullførte gjøremål, eller en stygg liste i den andre retningen.

Et annet grep er å få med seg en venn på opplegget ditt, slik at du forplikter deg overfor andre enn deg selv når det kommer til oppmøte til riktig tid.

Les hele saken på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag