RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brenner for Haugen


Elever, lærere og foreldre viste sitt brennende engasjement for ungdomstrinnet ved Haugen skole.
Elever, lærere og foreldre viste sitt brennende engasjement for ungdomstrinnet ved Haugen skole.
100 fakler markerte det elever, ansatte og foreldre vil mest, nemlig å få bli på Haugen skole.

HAUGEN: Omtrent 150 mennesker trosset vinterkulda for Haugen skole på torsdag. Hundre fakler lyste opp på turen fra Slåttvangen borettslag til Haugen skole. I regi av FAU var det arrangert et fakkeltog for å demonstrerte standpunktet: Haugen må forbli en 1.–10. trinns skole.

At byrådet foreslår å flytte 8., 9. og 10. trinn fra Haugen skole til Gran skole i skolebehovsplanen har skapt massivt engasjement.

– Vi gikk i tog til skolen, toget lenger enn 17. maitoget! Det var rørende, og det gjorde sterkt inntrykk at det var så mange som møtte opp! I tillegg var flere elever med, og de laget sitt eget kamprop. Til slutt så sto alle og ropte «La Haugen leve», forteller nestleder i FAU, Christin Levin.

450 støttespillere

Demonstrasjonene er ennå ikke over. På onsdag tropper Haugen-tilhengerne opp utenfor rådhuset klokken 15. Da skal de vise politikerne hvor mye skolen betyr og de skal overlevere underskriftene fra underskriftskampanjen.

– Vi har nå omtrent 450 underskrifter. Jeg håper vi blir mange på onsdag, sier Levin.

Det er på onsdag det hele skjer. Da skal bystyret behandle skolebehovsplanen, og Levin håper at Haugen kan reddes.

– Abildsø hadde omtrent den samme problematikken, men der ble situasjonen løst. Det er positivt. Klarer de å redde skolen, må vi klare det også, sier Levin.

- Hastearbeid

Jan Bøhler var til stede under demonstrasjonen på torsdag. Han, og resten av Ap i bystyret, vil kjempe for at Haugen skal forbli slik den er i dag.

Svs Knut Even Lindsjørn er heller ikke fornøyd med byrådets forslag om å flytte ungdomstrinnet vekk fra skolen.

– Det er for lettvint. Å foreslå dette minner om hastearbeid, sier han.

Lindsjørn påpeker at det ikke er noen tvil om at Gran skole må bli ny, men før man overflytter elever fra Haugen skole bør man se på organiseringen og helheten.

– I tillegg må man ta foreldrene på alvor. Vi ønsker at beslutningen om Haugen skole blir utsatt. Gran skole skal bli ferdig i 2014, så det brenner ikke å få behandlet Haugen skole saken. Å flytte skolegrensene krever mye jobb, og det viktigste er å sørge for sikkerheten til ungdommene og deres trygghet, sier Lindsjørn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere