Gå til sidens hovedinnhold

BrewDog åpner pub på Grünerløkka i Oslo

Og åpningen er snart!

GRÜNERLØKKA: At den skotske ølgiganten BrewDog skal åpne egen pub i Norge har vært kjent en stund, men mandag kan de endelig avsløre hvor puben ligger.

Markveien 57 på Grünerløkka er stedet, og dørene åpner allerede i slutten av mai.

Les også: - Endelig har vi fått et eget Oslo-øl

- Noen av de beste barene i verden
Og at Oslo får egen BrewDog-pub er slettes ikke tilfeldig.

- Noen av de beste barene i verden er i Oslo og vi er glad for å tilføre noe til de allerede fantastiske håndbryggeriene og "killer" barene i hjertet av den nordiske regionene, skriver bryggeriet på sin egen hjemmeside.

Brewdogs pub blir i to etasjer, og skal ha over tjue ulike øltyper på tap.

Les også: Den lille store ølgiganten

En av Europas beste håndbryggere
Selv mener de at de har mye å leve opp til når de nå åpner i Norge.

- Norge er en av våre beste eksportmarkeder og en av våre favorittsteder å dra til, ettersom det er et hjem for en av de beste "up and coming" håndbryggeri-scenene i Europa, skriver bryggeriet på sine egne nettsider.

Brewdog ble startet av to kompiser i Skottland i 2007. Ifølge dem selv var det deres egen lengten etter noe annet enn industripils og "stuffy ales", som dominerte det britiske markedet på denne tiden.

- Vi bestemte at den beste måten å fikse denne uønskede situasjonen på, var å brygge vårt eget, forteller de på BrewDogs egen hjemmeside.

Hardcore håndbryggeri
Brewdog startet produksjonen i april 2007, og de to kompisene brukte det de hadde av sparepenger - og lån - på å brygge det de selv omtaler som "hardcore håndbrygget øl".

Det første året var de i høyeste grad et mikrobryggeri, der de to gründerne brygget i småskala og kjørte ølet ut til lokale butikker i en nedslitt van.

Men allerede i 2008 begynte det å ta av. Nå har BrewDog puber over hele Storbritannia og i en rekke europeiske byer, samt én i Japan og én i Brasil.

Les også: Frp-politiker misbrukt på pornoside

Oppkalte øl etter Mette Marit
Det er heller ikke første gang BrewDog er opptatt av Norge. Sommeren 2013 lanserte de et øl, som fikk navnet etter vår egen kronprinsesse, Hello, my name is Mette Marit.

- Hello My Name is Mette-Marit er et norskinspirert dobbel IPA, og hun er ikke så uskyldig som hun først ser ut til å være, skriver bryggeriet om ølet, som ble sensurert i Norge, og fikk navnet Hello My Name is Censored.

Du kan gjøre opp din egen mening om hvorfor det er tilfellet, fortalte BrewDog selv.

Uansett navn, smak og sensorering; Målet for de to bryggerne har hele tiden vært å få folk til å bli like lidenskapelig opptatt av godt håndbrygget øl som de er selv. Vel - vi kan bare si mission accomplished og velkommen til Norge!

Les også: Frykter å bli drept etter utroskap - ber om opphold i Norge

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her