RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Briljerte fra scenen

Årets Manglerudrevy brukte surrealisme, parallellfor- tellinger og ordspill i en opptreden av sjelden kvalitet.

Manglerud: Manglerudrevyen 2007 bruker ordet skilt som en ledetråd gjennom forestillingen. I forkant av premièren har de flittige revysjefene også delt ut mangt et trafikkskilt på ulike revypremièrer. Denne snikreklamen var i seg selv en genistrek og vitner om en revygjeng som tenker helhet.

Nøye regissert

"Skilt - en samfunnsparodi" bruker første del av forestillingen til å legge visse premisser og til å bygge opp en del gjentakende poenger. Gjennomgangskarakterer som den hverdagsfilosoferende legen i Henrik Fladset sin skikkelse eller "ananasmannen" som stadig dukker opp, spilt av Lars Joachim Hagen, gjør at revyen bare blir bedre og bedre utover forestillingen.

Revyen starter med en fødsel der to tvillinger, en hvit og en mørkhudet gutt, blir skilt og vokser opp på hver sin kant av Oslo. Revyen knyttes elegant sammen mot slutten da det viser seg at faren til disse guttene er "verdens eneste person som både er sort og hvit", nemlig Michael Jackson.

Høydepunkt

Det første høydepunktet er Kristine Gulbrandsen som liten jente i "Drømmen om å bli chillsmissebarn". Dette country-inspirerte musikknummeret er perfekt både i tekst, melodi og framførelse og dreier seg om skilsmissens fordeler. For øvrig leverer Gulbrandsen flere tolkninger underveis som vitner om et unikt talent og særpreg.

Det andre glansnummeret i første akt er ustyrtelig festlige Henrik Fladset i "Tormodskjøkken". Dette er karakterkomikk på høyt nivå. Fladset har den samme effekt på publikum som Leif Juster pleide å ha - bare han entret scenen så trengte lattersalvene seg på.

Gjennomgangshistorien er den forbudte kjærligheten mellom vestkantens Kim Ruben og østkantens Rasmus, spilt av Leif Pettersen og Andrei Faitas. Historien er en utradisjonell vri av Romeo og Julie eller West Side Story hvor til og med balkongscenen er speilet mot revyen avslutning.

I sluttscenen spisses det hele til da det viser seg at Rasmus og Kim Ruben er de tvillingene som ble født i første akt. I det hele tatt er Manglerudrevyen 2007 er mesterstykke i fortellerkunst, et imponerende lappeteppe av ulike historier og karakterer. Forestillingen er vel verdt en aften i aulaen til Manglerud videregående skole.

"Skilt - en samfunnsparodi" spilles hver kveld klokken 19.00 fram til 10. mars.

Klikk her for å se bilder fra Manglerudrevyen 2007
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere