RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bringer storterroren til Norge i ny krim


SPENNING: Birger Baug er ute med bok nummer tre, Død Sjel, om den manglerudbaserte etterforskeren Halvor Heming.
SPENNING: Birger Baug er ute med bok nummer tre, Død Sjel, om den manglerudbaserte etterforskeren Halvor Heming. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Holtet-forfatter Birger Baug er klar med ny krim om etterforsker Halvor Heming.

NORDSTRAND: Mottakelsen av de to første bøkene om etterforsker Halvor Heming fra Manglerud har vært svært bra. Nå er tredje bok ute og så langt har «Død sjel», fått gode omtaler, blant annet av Krimtimen på NRK hvor programleder Liv Rønneberg har fått ny tro på norsk krim etter å ha lest boken.– Det er ikke sant at forfattere ikke bryr seg om anmeldelser, det gjør i alle fall jeg, sier Birger Baug.

Storterror

I «Død sjel» blir etterforsker Halvor Heming hentet inn på spektakulært vis mens han har et hvileår. Huset på Manglerud er leid ut og familien prøver seg på naturalhusholdning med utgangspunkt i en dårlig vinterisolert rorbu på Vega.

– Han får en sak som jeg trodde ville føles ganske fjern før 22. juli. Nå fremstår det dessverre ikke like fjernt lenger, sier Birger Baug som leverte manus til forlaget før terrorangrepet i sommer.

– Norge blir utsatt for en trussel det aldri har blitt utsatt for. Dette får ekstreme konsekvenser både samfunnsøkonomisk og med frykt i befolkningen. Jeg ville dra storterroren til Norge for å se hva det gjør med oss, sier Baug.

Boken ble lansert 10. mars, men har vært litt seint ute på grunn av distribusjonsproblemer. Nå er den imidlertid ute og Baug startet signeringsferden på Ark på Sæter.

– Vi prøver alltid å gjøre noe for lokale forfattere, sier daglig leder Rolf Aronsen hos Ark.

Påskekrim

Timingen på lanseringen er upåklagelig, rett før et krimhungrig fjellfolk tar ferie og har tid til å lese.

– Jeg elsker å lese i påsken, men jeg har jo så altfor dårlig tid. Egentlig har jeg ikke så sterkt forhold til krim i påsken, og leser like mye dokumenterer, biografier og annen litteratur, sier Birger Baug.

Med bakgrunn som retts- og krimjournalist i Dagsavisen har han fått mye kunnskap om feltet, i tillegg har han er kamerat som er politimann og bistår med den faglige korrekturen.

– Men helt reelt kan det aldri bli, da faller spenningen, sier Baug.

Det har gått rundt to år fra forrige bok. Årsaken er redaktørjobben i kommunikasjonsbyrået Redink, som Birger og andre kjøpte ut av Dinamo.

– Jeg har en avtale om at jeg skal ha fri til skriving 2–3 måneder i året, men det er ikke så lett å få til.

Skriver på Holtet

Derfor blir mye av skrivejobben gjort hjemme på Holtet, hos Aschehoug eller aller helst på hytta.

– De aller beste stundene med skriving har jeg når jeg er alene på hytta uten forstyrrende elementer. Da er jeg inne i atmosfæren til de jeg skriver om og alt glir av seg selv og jeg kan skrive 40–50 sider på en helg, sier Birger.

Birger Baug er i gang med bok nummer fire allerede. Her går Halvor Heming mer internasjonalt, uten at forfatteren vil røpe mer. Det som skulle bli tre ser nå ut til å bli en serie på minst fem bøker.

– Jeg er i gang med skrivningen av en til og har lovet det nederlandske forlaget å levere fem bøker, forteller Birger Baug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere