*Nettavisen* Nyheter.

Britisk borgermester på studietur til Ullevål skole

Tirsdag hadde Ullevål skole fint besøk fra England. Selveste borgermesteren i Islington hadde tatt turen til skolen for å lære mer om det norske skolevesen.

Ullevål: - My name is Sir, sier en av de engelske lærerne spøkefullt.
Rektor ved Ullevål skole, Hanne Grønn Larsen, har akkurat fortalt at i England er det ikke lov å tiltale lærerne ved fornavn sånn som i Norge.
- De har det mye strengere enn oss, med både skoleuniformer og rutiner, forteller rektor.
Bakgrunnen for besøket skyldes Islington kommunes interesse for skolemiljø. Kommunen ønsket å få en bredere kunnskap om hvordan både resirkulering og det sosiale miljøet fungerer på norske skoler. En forespørsel ble derfor sendt til forskjellige barneskoler i Oslo fra borgermester Jonathan Dearth. Med seg på reisen skulle han ha med seg et antall elever og administrasjon fra en engelsk skole.
- Vi fikk en henvendelse fra Islington om vi ville være med på et skoleprosjekt for elever i alderen ni til 11 år, sier Grønn Larsen.
- Kontaktlæreren vår for 6. klasse, Gunnar Steen, var rask ute med svar og meldte oss på prosjektet, forteller hun.
- Det har så langt vært veldig interessant med besøk. Vi lærer jo mye om hvordan de har det på skoler i England, ganske så forskjellig fra oss. Og i begynnelsen av mars drar vi ned dit for å se selv. Det blir gøy, sier hun.
Før besøket har elevene blant annet svart grundig på spørreskjemaer om skolemiljø og laget sine egne arbeidsark ut fra dette. Arkene har de sendt rundt til skoler i nær og fjern, slik at også disse skal få et innblikk i hvordan det er å være elev ved norsk skole.

Gøy med besøk


- Tilbakemeldingen fra elevene har bare vært positiv, forteller rektor.
- Da vi skulle velge ut hvilke fem elever som skulle få være med til London, gjorde vi det på følgende måte: Først sendte alle elevene skriftlige søknader, så intervjuet vi dem en for en. Men siden vi fant alle like kvalifiserte til å dra, foretok vi heller en loddtrekning, opplyser hun.
Britene fikk også en smakebit på stykket Robin Hood som elevene har satt opp. Musikk, dans og tekst fikk i hvert fall britene til å trekke på smilebåndet, til tross for språkbarrieren.

Fokus på gjenvinning

Prosjektleder for oppholdet i England, Imogen Purchas, synes det er veldig interessant å besøke Norge.
- Vi lærer mye om både skolemiljøet og om gjenvinning av å være her. Vi har et litt annet system i England, der elevene forelpiig ikke har mulighet til å gjenvinne annet enn papir. Men fra nå av ønsker vi å fokusere mer på miljøet, sier hun.
Det som også skiller de to landene fra hverandre er forholdet mellom elev og lærer.
- Vi er imponert over at elevene har såpass mye respekt for lærerne her, uten at de blir utsatt for beinhard disiplin, sier den engelsktalende damen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.