RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Broderte juleduk med mormor


Lokalt langrennsess.
Lokalt langrennsess.

Fortell om ditt beste juleminne

- Jeg har egentlig veldig mange gode juleminner. Det jeg kanskje husker best er et år mormor kom på besøk fra Danmark. I dagene før jul satt hun, mamma og jeg og broderte juletrefots-duk. Vi ble akkurat ferdig i tide, selv om det ble trangt om plassen med 3 par hender på et tøystykke. Mormor lever ikke lenger, men vi bruker fortsatt den samme duken. Og jeg husker alltid på mormor når den tas frem.

HVA ER DITT BESTE JULEMINNE? FORTELL OM DET I KOMMENTARFELTET NEDERST I ARTIKKELEN!

Hva synes du er det aller beste med julen?

- Det beste er å være hjemme hos mamma og pappa. Selv om jeg har egen leilighet på Vinderen, er det godt å ta turen til Smestad i juletida. Det er lite stress der både før og i jula. Det er et gammelt hus, men i jula har mamma og pappa alltid fyr på ovn og i peisen. Også lukter det alltid godt. Huset fylles med varme, også fra menneskene som fyller det hele dagen.

- Og hvis det er blitt litt vintervær tar vi oss tid til noen turer på ski alle sammen. Det er ikke så ofte vi har mulighet til å gjøre det sammen som familie lenger.

Hva spiser du i julen?

- Vi spiser torsk på julaften. Den tradisjonen har farmor tatt med seg fra fødebyen Kristiansand. Torsken må være fersk - da er det det beste vi kan få! Enkelt, men desto bedre på smak. Jeg er ikke så glad i den tradisjonelle og tunge norske julematen. Heldigvis har ikke mamma tvunget på oss den danske julematen heller, den er enda tyngre!

- Ellers i jula blir det endel kaker (mest mammas danske oppskrifter), klementiner, grøt, og ellers det huste har lyst på!

Hva skulle du helst ha spist i julen?

- Jeg er veldig fornøyd med tingenes tilstand! Vi har ikke så mange tradisjoner utenom julaften, så menyen legges litt etter hva det er ønske om! så magen min pleier å være veldig godt fornøyd!

Disse har tidligere deltatt i Akersposten.nos julekalender:

1. desember: Deltaker i TVNorges "71 grader nord", Anniken Sand fra Røa

2. desember: Røa-spiller Guro Knutsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere