*Nettavisen* Nyheter.

Brødre i tøff hockeyduell

Torsdag er det lokaloppgjør mellom Manglerud Star og Furuset. Men det er et enda mer internt oppgjør når lagene møtes i kvalifiseringen til eliteserien. Brødrene Forsberg står på hver sin side av banen, og begge satser på opprykk.

Furuset: Brødrene Forsberg fra Lindeberg har alltid drevet med ishockey. Det falt seg naturlig at de startet i Furuset Hockey, noe annet lag var ikke aktuelt. De vokste opp like ved Forum, og hele familien er hockeyinteresserte - faren har til og med vært lagleder i Furuset. Moren stiller også ivrig opp på de fleste kampene.
Men nå spiller de på forskjellige lag, Kristian på Furuset og Lars-Erik på Manglerud Star. Lars-Erik gikk fra Furuset i 2000 fordi de ikke hadde noe juniorlag, og han fikk ikke spille mange kamper. Nå trives han godt der han er. Kristian derimot, har spilt for Furuset siden han var fem-seks år gammel. Og det skal han fortsette med.
Håper på opprykk
Torsdag møtes hockey-brødrene til en viktig kvalifiseringskamp. Begge lagene har sjanse til å rykke opp i eliteserien. Guttene gleder seg litt ekstra til den kampen.
Vi satser på opprykk når vi først er kommet til kvalifiseringen. Det blir tøft, men jeg tror vi skal klare det, sier Lars-Erik.
Kristian håper også at Furuset kan rykke opp, men han vet at små marginer avgjør.
De begge enige om at det hadde vært moro å spille i eliteserien.
Det er første året Manglerud Star spiller i første divisjon. Det er klart vi har lyst til å komme opp i eliteserie igjen, sier Lars-Erik.
Brødrene synes ikke det er noe problem om bare en av dem rykker opp.
Det er bare hyggelig hvis Kristian får spille eliteserie neste år, sier Lars-Erik. Men det er selvfølgelig best hvis begge lagene rykker opp, samtykker de to.
Furuset og Manglerud Star er erkefiender som ofte har knivet om førsteplassen i serien. I år var det Furuset som vant, men mye kan snu seg i kvalifiseringen.
Tenker ikke over det
Brødrene tenker ikke noe særlig på at de spiller mot hverandre. Når de er ute på banen, takler de hverandre like hardt som andre motspillere.Det viktigste er å vinne hver takling og hver kamp.
- Jeg har ingen problemer med å takle Lars-Erik, smiler Kristian.
Men det er jo litt spesielt. Det er kjedelig hvis vi har tapt, og jeg møter han hjemme i døra, skyter Lars-Erik inn.
- Lars-Erik er ikke en sånn person som skryter. Han er rolig, og hvis han blir breial, vet han at han får igjen når vi slår dem neste gang. Jeg tar det også rolig hvis vi slår Manglerud Star. Jeg vet jo at jeg får igjen hvis vi taper neste gang, supplerer yngstemann.
Begge guttene bor nemlig hjemme hos foreldrene, og de har ingen problemer med å innrømme at det blir mye hockeyprat rundt middagsbordet. Kanskje ikke så rart når både mor og far også er engasjerte. Faren til guttene er Furuset-fan, mens mora prøver å holde en nøytral rolle.
Men når dommeren har blåst av kampen, og brødrene møtes hjemme er de gode venner.
- Vi har forskjellige venner, men vi er som alle andre brødre. Vi passer på hverandre. Hvis en spiller på laget mitt, takler Lars-Erik sånn at han blir skadet, kjefter jeg ikke på medspilleren min, men jeg passer på at det går bra med Lars-Erik, forklarer Furusetspilleren som er spent på om han klarer å takle Lars-Erik og Manglerud Star ikveld. I lokalderbyet og brødreoppgjøret. Mann mot mann skal de sørge for at laget deres vinner. Mens mor og far står på tribunen og heier. Litt på begge lagene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.