Gå til sidens hovedinnhold

Brødrepar dømt for tyveriraid av de sjeldne

To serbiske brødre er dømt til lange fengselsstraffer for et innbruddsraid i Oslo-området.

MUNKERUD/Oslo tingrett: Tre av de 25 innbruddene brødrene var tiltalt for skjedde i Munkerud-området i desember 2010. Resten av innbruddene skjedde på vestkanten av Oslo og i Asker og Bærum.

Tre menn sto tiltalt i saken. To er brødre 24 og 32 år, mens den tredje er en fetter (30 år).

Innbruddene skjedde ofte ved at mennene tok seg inn gjennom et vindu i andre etasje, hvor det gjerne ikke er alarm.

Strødde spor etter seg

Etter at politiet spanet på en av mennene ble de pågrepet i en leilighet i Maridalsveien 11. januar i år. Og det var ikke småtterier av spor de tre har lagt igjen etter seg.

Fotspor, snørrpapir, en ICA-kvittering, samt mobil og data fra bomstasjoner bekrefter mennenes tilstedeværelse ved innbruddene de nå er dømt for.

Tingretten mener de tre karene har stjålet og gjort skader for til sammen 1,5 millioner kroner.

Etter at de ble pågrepet ble det tilnærmet slutt på villainnbrudd i Oslo og Asker og Bærum.

Målrettet kriminalitet

Tingretten karakteriserer innbruddene som profesjonell målrettet vinningskriminalitet.

24-åringen ble dømt for 18 grove tyverier, ett forsøk på grovt tyveri og ett grovt heleri. For dette fikk han fire års fengsel og inndragning av 28.000 kroner som han var i besittelse av da han ble pågrepet.

Må betale 1,5 millioner

32-åringen dømmes for 20 grove tyverier, ett forsøk på grovt tyveri, ett grovt heleri og for å ha oppholdt seg i Norge selv om han er utvist. For dette fikk han fire år og to måneder. Han får også inndratt 5.200 kroner og fem euro som han hadde på seg da han ble arrestert.

Sistemann, på 30 år, dømmes for ett tilfelle av grovt heleri og for overtredelse av utlendingsloven. For dette fikk han 60 dagers fengsel. Han fikk også inndratt 2.600 kroner som han hadde på seg da han ble pågrepet.

32- og 24-åringen må også betale nærmere 1,5 millioner kroner i erstatning til de fornærmede og deres forsikringsselskap.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk