RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bronse kan være gull verdt for VIF


Kjetil Rekdal oppfordret Vålerenga-miljøet til å stå samlet bak klubben fremfor å krangle i et møte på Valle lørdag. I bakgrunnen står styreleder Åge Petter Christiansen.
Kjetil Rekdal oppfordret Vålerenga-miljøet til å stå samlet bak klubben fremfor å krangle i et møte på Valle lørdag. I bakgrunnen står styreleder Åge Petter Christiansen. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen
Kjetil Rekdal og spillergruppa i Vålerenga vil gi sitt bidrag til klubbens økonomi gjennom sportslig suksess. VIF-treneren går for medalje.

VALLE: Vålerenga Fotball inviterte til åpent møte om klubbens økonomiske situasjon lørdag. En opplagt Kjetil Rekdal understreket at han og spillerne vil gjøre det de kan for økonomien gjennom å levere varene sportslig.

– Jeg har sagt til spillerne at dette er vårt bidrag for å hjelpe klubben. Forskjellen på tredje- og fjerdeplass er en del millioner kroner, sa Rekdal.

I fjor var det ifølge Nettavisen 3,4 millioner kroner i forskjell på premiepengene for tredje- og fjerdeplass.

Rekdal påpeker at den viktige 2-2-kampen mot Odd forrige helg like gjerne kunne endt med seier eller tap. Men at det er uaktuelt å safe seg inn til ett poeng i slike bortekamper for å bli nummer fire eller fem.

– Vi må gå for å prøve å ta enten andre- eller tredjeplassen. Molde vinner serien i år – dessverre, sa Rekdal.

Han oppfordret fansen til å være positive og tåle at det kan komme smeller en gang iblant, når man sikter såpass høyt som medalje.

– Det er lenge siden jeg har hatt en så profesjonell spillergruppe. De digger å spille for Vålerenga alle sammen.

Ekkelt for Kjartansson

Salg av Vidar Örn Kjartansson har vært nevnt som en naturlig måte å redde Vålerengas økonomi på. Rekdal innrømmer at ryktene om dette har gått inn på spissen.

– Han ble ganske flau over å måtte svare på spørsmål om når han skal selges. Det var ekkelt for ham, for han ville være her, sier Rekdal.

VIF-treneren understreker samtidig at Kjartansson selvsagt har høye ambisjoner, og at han på et eller annet tidspunkt kan bli så god at det er umulig å beholde ham. Rekdal er nemlig klar på at det er naturlig for gode spillere å gå videre fra Tippeligaen.

– Men han skal ikke tvangsselges. Det er siste gata, for da skyter vi oss bare i bakhodet. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å beholde ham og bygge laget videre, understreker Rekdal.

Nå oppfordrer han Vålerenga-familien til å stå sammen for å få klubben ut av problemene den har havnet oppi.

– Vi trenger hjelp for å komme gjennom den knekia vi er i nå, sier Rekdal.

Les også: Kjetil Rekdal: - Vi skal ikke selge noen

Har skaffet fem millioner

Nettopp denne kneika har blitt bratt den siste tiden. Nylig kom rettens kjennelse om at Vålerenga må ut med 5,6 millioner kroner til Stabæk for opsjonen på Herman Stengel, pluss 0,6 millioner i saksomkostninger.

På dette tidspunktet hadde VIF-miljøet allerede hendene fulle med å takle meldingen fra mai, da det ble kjent at Vålerenga trengte 15 millioner kroner for å overleve ut året.

Den gang ble det satt i gang en stor innsamlingsaksjon, som hittil har generert 2,5 millioner kroner. Denne summen er doblet av Tor Olav Trøim, slik at Vålerenga har fått inn 5 av de 15 millionene.

Det ble også arrangert et liknende informasjonsmøte, der flere VIF-supportere uttalte seg optimistisk i etterkant.

– Det er bare å ta av seg hatten for engasjementet. Det har vært helt avgjørende for å holde driften i gang, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga Fotball.

I dialog med Stabæk

Han forteller videre at klubben nå vet at man kommer seg gjennom august. Da må det gjøres en ny oppsummering av den økonomiske situasjonen.

– 15 millioner er blitt til 10. Så kommer de 6,2 millionene til Stabæk i voldgiftssaken i tillegg, sier Sandnes.

Han påpeker at dette er en ekstraordinær sak, som klubben foreløpig velger å holde litt utenom.

– Det er forskjell på ren klubbdrift og en sak som dette, som ligger et par år tilbake i tid, sier Sandnes.

Han forteller videre at Vålerenga har hatt et møte med Stabæk for å prøve å få til en nedbetalingsplan for pengene VIF skylder klubben.

– Vi forventer å få et forslag fra Stabæk i løpet av denne helgen, sier Sandnes.

PS: Møtet på Valle lørdag var opprinnelig åpent for alle, men etter krav fra salen, ble det lukket for pressen etter en snau time.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere